• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

25 Ağustos 2018 13:26

Müşteriyi İkna Etmenin Yöntemleri

Müşteriyi İkna Etmenin Yöntemleri

Müşterileri satın almaya teşvik etmek oldukça zor bir iş gibi görünebilir. Fakat kendinize ve hizmetinize karşı güveniniz varsa bu zor gelmeyecektir. Müşteriler zaten bir hizmetten yararlanmak için satış temsilcisiyle görüştüğünde ikna olmayı umarlar. Sizin göreviniz onları ikna etmek, onların görevi ise ikna olmaktır. Yalnızca şöyle bir sorun var ki burada tüm hakimiyet sizin elinizde olmalı. Aksi halde müşterilerinizde istediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

 

Açıklayın

Müşterilerin aklında her zaman açıklanmayı bekleyen sorunlar, sorular vardır. Sizin buradaki amacınız da hiç sıkılmadan onların istekleri doğrultusunda hizmetleri açıklamaktır. Müşterilere karşı yorulmaksızın verdiğiniz çaba onları ikna edecektir.

 

Sordurun

Müşterileri soru sordurmaya teşvik etmek gerekir. Bu biraz satış temsilcisinin hareketlerine de bağlıdır tabii ama sonuç olarak size çok faydası olacaktır. Eğer öğrenmeye meraklı bir müşteriye sahipseniz bu müşteri satın almaya da meraklıdır. Çünkü insanlar ilgilenmedikleri şeyleri merak etmezler.

 

Sıkmayın

Burada satış yapmaya çalışıyorsunuz fakat ikna etmenin ölçüsünü kaçırırsanız bu size pahalıya patlayabilir. Müşteriler sık boğaz edilmekten hoşlanmazlar. Bu yüzden siz nazikçe davranın ve müşteriler üzerinde baskı kurmamaya dikkat edin.

 

Psikolojiden yararlanın

Müşterilere karşı psikolojiden yararlanmak büyük bir fayda sağlayacaktır. Eğer müşterinin ruhsal durumunu anlayabiliyorsanız bu sizin ikna kabiliyetinizi geliştirecektir. Sıcak davranışlar, gelişmiş empati yeteneği, beden dili hakimiyeti müşterileri ikna etmede size büyük fayda sağlayacak unsurlardır.

 

Önerilen yazılar: 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.