• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

19 Ağustos 2018 00:19

Müşteriler ve Duygusallık

Müşteriler ve Duygusallık

İnsanların çoğu mantığıyla hareket eder. Özellikle satın alma işlerinde hiçbir insanın duygusunu kullandığı çok görülmemiştir. Mantık çerçevesinde bir şeyler satın alırlar. Fakat mantığı da yönlendiren bir güç vardır. Bu güç insanların duygusudur. Örneğin insanlar alışverişe eksik olanları tamamlamak için çıkarlar. Ancak alışveriş yaptıkları işletmede bir ürün diğer ürünlere göre daha farklı görünebilir. Çünkü bu ürün müşterinin duygusuna hitap ediyor olabilir. İşte bu duygu satın almayı tetikleyen bir güçtür. Mesela yılın bazı günlerinde normal zamanlara göre satın alma gücü değişir. Bu da tamamen işletmelerin duygulara hitap etmesinden kaynaklanmaktadır. Bu olaya anneler günü, babalar günü olarak örnek verebiliriz.

 

Peki Müşterilerin Duygularına Nasıl Hitap Edeceğiz?

 

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki duygulara hitap etmek bir kandırmaca değildir. Müşterilerin duygularına hitap etmek duygunun ön plana çıkarılması, müşterinin ihtiyacına duyguları yoluyla sahip olması demektir.
Duygulara hitap etmek kolay değildir. Öncelikle müşterilerle duygusal bir bağ kurmak gerekir. Fakat imkansız bir olay değildir.

 

Duygulara hitap etmek ürünlerinizi tamamen duygulara dayalı öne çıkarmak değildir. Duygulara hitap ederken akılcılığı da ön planda tutmak gerekir.

 

Her müşteri sahip olmak istediği ürünü denemek ister. Örneğin gıda alanında bazı işletmeler satmak istedikleri ürünü müşterilerine tattırabilir. Ya da bir otomobil firması ürününü müşterilerine deneyimlemesi için fırsat tanıyabilir. Bu müşteri ile güzel bir duygusal bağ kurmanın yollarından birisidir.

Yukarıda bahsedilen bazı olaylar gibi işletmelerde pozitif duygulara yer vermek tıpkı reklamlarda olduğu gibi müşterileri ürüne ve işletmeye çekecetir.

 

İlgi çekicilik ve ilgililik de müşteriler için çok önemli bir faktördür. Eğer ürünü ilgi çekici olarak pazarlarsanız bu müşteri ve ürün arasında bağ kurabilir. Eğer müşterinize karşı ilgili davranırsanız bu da müşteri ile işletme arasında bir bağ kurabilir. Bu sayede sizin için güzel bir üçgen oluşabilir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.