• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

4 Şubat 2021 20:35

Ankara Çayyolu Nasıl Bir Yer ?

Ankara Çayyolu Nasıl Bir Yer ?

Ankara Çayyolu nasıl bir yer ? Çayyolu, Çankaya ilçesine bağlı bir mahalledir. Çayyolu adını Tulumtaş köyünden kaynağını alan ve semti tam da ortadan ikiye bölen ve bugün büyük ölçüde yeraltına alınmış olan Kutuğun Deresi’nden aldığı bilinmektedir. Ankara Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti ve merkezi bir konumunda yer almaktadır. Bu özelliği coğrafi konumu dolayısıyla göç alan bir şehir olmakla beraber birçok açıdan büyükşehir olmanın verdiği kriterleri de taşımaktadır. Ankara sunduğu imkanlar ve aynı zamanda bağlı olduğu değerleri yansıtmasıyla önemli bir konumda bulunuyor.

Tarihi açıdan bakıldığında ise birçok tarihi olaya sahne olmuş ve bu niteliklerin günümüzde dahi araştırılma konusu olmasını sağlamıştır. Yapılan arkeolojik kazılar birçok kültürel değeri ve yerleşkeye sahip olduğunu gösteriyor. Tarihi kimliği olmasının yanında siyasi, kültürel, ekonomik, sağlık açısından da bir niteliği taşımaya ve günümüzde izlerini göstermeye devam ediyor. İşte Çayyolu da tarihi kimliği yansıtmasıyla beraber sahip olduğu nitelikleri ile birçok kişini dikkatini çekmeye devam ediyor. Ankara tüm bu özellikleriyle ülkemizin odak noktası ve çekim merkezi halindedir.

Ankara Ümitköy Nasıl Bir Yer ?

Kızılay’a 15 km kadar bir uzaklığa sahiptir. Sahip olduğu koru metrosu tarih olarak 2014 yılında hizmete sunulmuştur. Tarihi özellik taşıyan 163 servisi de böylelikle hizmetini sonlandırmıştır. Çayyolu sakinlerinin metroya kavuşması tarihi bir dönüm noktası olarak karşımıza çıkıyor. Ümitköy ve çayyolu arasında bulunan konumlanmış olan Çayyolu Köyü çarşıda birçok seçenek bulunuyor.

Kırtasiye, zücaciye, teknik servis, terzi gibi birçok alanda hizmet sunulmaya devam ediliyor. Burada bulunan büyük Pazar alanında cumartesi pazarların kurulma günü cumartesi olarak belirlenmiştir. Aynı alanda yine Salı günleri özellikle sosyete pazarı, Pazar günleri organik pazar ve her ayın üçüncü pazarı ise antika Pazar kurulmaktadır. Ve meraklıları için oldukça geniş imkanlar sunaya devam etmektedir.

Ankara Çayyolu Nerede ?

Ümitköy, Ankara’nın mekân açısından en çok çeşit sunan semtlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Hem Ankara’da yaşayanlar hem de dışarıdan gelen ziyaretçilere farklı seçenekler sunulmaktadır. Ümitköy-Konukkent-Çayyolu bahçeli mekanlar herkes tarafından oldukça fazla şekilde tercih edilmeye devam etmektedir. İncek, Gölbaşı ilçesine bağlı olan bir mahalle ve aynı isimli bir semt olarak görülmektedir.

Kızılcaşar, Taşpınar ve Tulumtaş Mahalleleri, Çankaya ilçesine bağlı Ahlatlıbel Mahallesi ve Etimesgut ilçesine bağlı Fevziye Mahallesinden meydana gelmektedir.  Gölbaşına ilçesine bağlıdır. Konumlarına göre olumlu özelikleri taşıyan semt ve ilçeleri ile Ankara bir bütünlük oluşturuyor ve sakinlerine daha rahat ve huzurlu bir yaşamın kapılarını aralamak için seçenekler sunmaya devam ediyor.

Beytepe, Ankara şehrinin Çankaya ilçesine bağlı bir mahalle olmakla beraber konut projeleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir. Tasarım ödülü alan birçok proje ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Ve Ankara’nın en gözde semtlerinden biri olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Park caddesi ise çayyolu’nda bulunan ve birçok kişinin özellikle tercih ettiği mekanların bulunduğu bir yerdir. Çayyolu Mekanlar denildiğinde, Ankara, çayyolu, yaşamkent ve park caddesi arasındaki bağlantıda yoğun bir trafiğin olduğu ve özellikle kişilerin tercih ettiği mekanların bulunduğu konum olarak biliniyor. Park caddesi bazı insanlara göre de Ankara’da kendinizi tıpkı bir tatil kasabasında gibi hissedeceğiniz bir yer olarak tanımlanmaktadır. Bu özelliği sebebiyle ilgi çekici bir konumda olduğu belirtiliyor. Yerleşim konumu olarak sessiz sakinliğini korumaya devam eden fakat içinde yer alan mekanlar ile keyifli ve eğlenceli vakit geçirilebilecek bu caddede birçok seçeneğin bulunması mümkün olarak görülüyor.

Anakara ülkemizin başkenti olması sebebiyle ve birçok resmi kurumun bulunmasıyla da önemini korumaya devam ediyor. Çok özellikli olması ve kültürel açıdan çeşitli olması da mekân, semt ve parkların da değerini arttırmıştır. Bir şehirde var olan imkanların çeşitliliği daha çok büyükşehir olma imkanının bulunmasının yanı sıra tarihi izleri de taşıyor olması birçok kişi için çekim merkezi haline gelmiştir. Özellikle sağlık açısından birçok imkândan yoksun olarak yaşayan birçok kesim Akara gibi büyük bir şehirde imkanları ve sınırlarını zorlayıp çözüm arayışları içine girmiş bulunuyor. İşte yazımızda dikkati çeken çayyolu, ümitköy, incek, beytepe ev park caddesi gibi konumlar, sakinlerine birçok imkânı sunarken avantajlı konuma da taşımaya devam ediyor.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • abuzer kadayıf 28 Şubat 2021 18:24 CEVAPLA

    Ankara çayyolu, bulunduğu yer itibari ile gerçekten temiz bir semte sahiptir. Çankaya’ya bağlıdır. Ankara çevresinde ikamet etmek istiyorsanız, nadiren önerebileceğin yerlerin ilk sırasında çayyolu gelmektedir. Çayyolu çevresinde genel olarak olumsuz bir olayı olmamaktadır. Temiz ve nezih komşularından oluşan bölge gayet sakin bir yerdir.