• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

18 Ağustos 2018 15:05

Sadık Müşteri Kazanmak

Sadık Müşteri Kazanmak

Müşterinin sadakatini kazanmak bugünlerde pek kolay bir iş değil. Fakat bazı çalışma yöntemleriyle sadık müşteriler yaratmak çok zor bir iş de değil. Eğer müşterinizi tatmin ederseniz, duygusal bir bağ kurmaya yönelik çalışmalar güderseniz sadık müşteri profili oluşturabilirsiniz.

 

Sadık Müşteri Kazanma Yolları

 

Müşteriye yakın olmak: Her ne kadar müşterinizi tanısanız da yakınlık kurmanız gerekir. Bu yakınlıktan kasıt sadece bir samimiyet değil. Müşterinizin sizi ve işletmenizi kendine yakın bulması için yapılan eylemler sizi müşteriye yakın tutabilir.

 

Müşteriyi tanımak: Her ne kadar potansiyel kitlenize ulaşmış olsanız da bireysel olarak da müşterilerinizi tanımak zorundasınız. Bu tabii beraberinde özel bir ilgiyi gerektiriyor. Eğer müşterilerinizi tanımıyorsanız nasıl hitap edeceğiniz konusunda net bir fikre sahip olamayabilirsiniz. Bu yüzden müşteri davranışlarını, müşterinin psikolojisini anlamak gerekir. Aynı zamanda bu davranışlardan gelecek eylemleri hakkında tahminde bulunmak gerekebilir.

 

Müşteriyi dinlemek: Dinlemek çok zor bir eylem olsa da işletmenizin geleceği için büyük bir önem arz ediyor. Özellikle devamlı müşterilerinizden öğreneceğiniz onca şey var. Müşterilerinizi dinleyerek ürünleriniz ve işletmeniz hakkında bazı geri dönüşler alabilirsiniz. Bu sayede hizmet kalitenizi iyileştirme imkanı edinmiş olursunuz.

 

Müşteriyi anlamak: Her ne kadar müşterinize yakın olsanız da, müşterinizi tanısanız da ve müşterinizi dinliyor olsanız da bu onu anladığınız anlamına gelmeyebilir. Bazı olaylara müşterilerinizin gözünden bakmanız gerekebilir. Onlar gibi düşünmek yapacağınız iyileştirmelerin daha iyi olmasını sağlayabilir.

 

Satış sonrası işler: Her ne kadar satış öncesinde müşterilerinize karşı ilgili olsanız da aynı satış öncesi pozisyonunuzu satış sonrasında da devam ettirmelisiniz. Bu sayede sadık müşteriler edinebilirsiniz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.