• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

25 Ağustos 2018 13:11

Satışta Beden Dili

Satışta Beden Dili

Beden dili hayatımızda büyük bir yer edinmiş durumda. İnsanlar diğer insanları zihinsel işlevlerine göre değil, daha çok bedensel davranışlarına göre değerlendiriyor. Bedensel dilimiz birçok zihinsel düşümüzü de ortaya çıkarıyor. Bu yüzden özellikle satışta beden diline önem verilmeli.

 

Yapılan araştırmalara göre de beden dili sözlü ifadelerden çok daha önemli bir yer tutuyor. Jestler, mimikler ve hareketten oluşan beden dili; insanın kendine olan güveninin dışa vurum şeklidir diyebiliriz.

 

İlk görüşte aşk dediğimiz şey de bununla ilişkilidir. Beden dili öyle önemlidir ki ilk görüşte insanlar hayatına yön verecek kararla alabilir. Görüşmelerde ilk 30 saniye sonunda insanlar karşısındaki kişi hakkında keskin ifadelerde bulunabilir. Bu da beden dilinin gücüne örnektir.

 

Beden dilini kullanan liderler ekiplerini yönetmede daha başarılıdır. Beden diline hakim bir satış temsilcisi müşterilere karşı diğer çalışanlardan daha etkilidir.

 

Jest ve mimikler müşterilere karşı önemli bir faktördür. İnsanın bu hareketler üzerinde kolay etkide bulunabilmesi nedeniyle yönlendirilebilmesi kolaydır. Sürekli gülümseyen, etrafa pozitif duygular saçan bir insanla diğer insanlar aynı kefede olmayacaktır.

 

Yüz ifademiz diğer hareketlere göre en belirgin mesajları taşır. Bu yüzden her satış temsilcisinin bu konuya hakim olması gerekmektedir. Her insan içgüdüsel olarak karşısındaki insanın mutlu veya mutsuz olduğunu anlayabilir. Yalan söyleyip söylemediği hakkında da yorumda bulunabilir.

 

El hareketleri de müşteri üzerinde etki bırakır. Örneğin satış temsilcisinin avuçlarının yukarıya bakması güveni, açıklığı sembol ederken aksine avuçların yere doğru bakması dışa kapalılığı ve güvensizliği hatırlatır.

 

Özellikle de müşterilerle el sıkışma işlemlerindeki davranışlar da psikolojik etkiler bırakmaktadır.

 

Kısacası bedensel davranışlar birçok görüşü değiştirebilir. Bir çok fikri yıkabilir. Bu yüzden önem verilmesi gereken hassas bir konudur.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.