• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

24 Ağustos 2018 15:40

Müşterilerle Etkili İletişim Kurmak

Müşterilerle Etkili İletişim Kurmak

İletişimin hayatımızda büyük bir önemi var. İnsanın varlığı itibariyle insanı insan yapan şeylerden birisi iletişim. Peki iletişim becerilerimizi iyi kullanıyor muyuz? Ticari hayatımızda da büyük yer kaplayan iletişim, müşterilerle aramızı daha iyi yapıyor mu? Yoksa etkisiz yöntemler yüzünden her iletişim girişimi hüsranla mı sonuçlanıyor?

 

 

Pozitif Olmak

Pozitif olmak, etrafa olumlu şeyler bırakmak iletişimin olmazsa olmazı. Problemler çok büyük olsa da bu problemlere pozitif yaklaşmak gerekli. Problem olmasa da pozitif kalmak gerek. Pozitif olmak bir çözüm yolundan ziyade müşterilere karşı kullanacağınız bir kimlik haline gelmeli.

 

Mizah

Mizah toplumsal ilişkilerde önemli bir yer tutuyor. Özellikle bizim toplumumuzda mizahi davranışlar ekstra fayda sağlıyor. Ancak mizahı avuçta tutmak biraz zor. Hem mizaha hükmetmek de herkesin harcı değil. Eğer böyle bir yetenek sahibi iseniz bu mizahi bakış açısı size büyük bir artı sağlayabilir.

 

Empati

Zaman zaman müşteriyi anlama ihtiyacına düşeriz. Çünkü alıcı ile satıcı arasında büyük fark vardır. Eğer satıcı satışlardan verim almak istiyorsa bazen alıcı gibi düşünmesi gerekir.

 

Eşitlik

Günde onlarca insanla muhatap olabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey karşınızda bir müşterinin olması. Müşterinin ne tür statüye sahip olduğunun hiçbir önemi yok. Sizin bu durumda tüm bireylere eşit davranmanız gerekir.

 

Çözücü

Problemlere her zaman çözücü davranmanız gerekir. Müşterilerinizle aranızdaki bir sorunda zaman kazanmaya çalışmayın. Eğer zaman kazanıyorsanız da bu müşterinizle aranızdaki olumlu ortamı yok edecektir. Bu durumda mevcut müşterilerinizi kaybedebilirsiniz. Bildiğiniz gibi her zaman müşteriyi kaybetmek yeni müşteri kazanmaktan daha pahalıdır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.