• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

30 Haziran 2019 11:55

Sosyal Medya Yönetimi İçin 4 İpucu

Sosyal Medya Yönetimi İçin 4 İpucu

Müşterileriniz kim olursa olsun, hangi ekonomik sınıfa ait olurlarsa olsunlar onlara ulaşabilmenin mutlak bir yol vardır. Tabii bu yol bugünlerde internetten geçiyor. Çünkü dünya nüfusunun neredeyse yarısı yani 3.6 milyarlık bir popülasyon internete erişim sağlıyor. Bu yüzden internet üzerinden her türlü kitleye ulaşmak son derece mümkündür. Bu yüzden işletmeler yapacağı çalışmaları sosyal medyaya odaklı yapmalılar.

 

Çoğu işletme sahibi işletmesini sosyal medyada tanıtmak için yeterli imkanlara sahip olmayabilir. Ancak sizler için bazı önemli yapmanız gereken şeyleri listeledik.

 

Doğru Platformu Seçin

Doğru platformda yer almak işletmeniz için çok önemlidir. Yanlış platformlarda zaman harcamak sizi umutsuzluğa sürükleyebilir çünkü aradığınız müşteriyi bulamayabilirsiniz. Bu yüzden sosyal medyaya yönelik sektörel adımlar atmak önemlidir. Örneğin sattığınız ürünlerde görsellik ön plana çıkıyorsa görsel odaklı sosyal medya siteleri kullanmanız önemlidir. Mesela çocuk kıyafetleri satmak istiyorsunuz ama doğru platformu seçemiyorsunuz. Bunun için Instagram veya Pinterest’i tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır.

 

Sosyal Medyada Özgün Olun

Özgünlük önemli bir kriterdir. Eğer işletmenizin farklı ve benzersiz olduğunu müşterilerinize hissettirirseniz sizin için önemli bir artı olabilir. Bunu sosyal medyada yaptığınız paylaşımlarla gösterebilirsiniz. Özgün içerikler üreterek sosyal medya ağını güçlendirebilir, daha fazla insanın sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz.

 

Hedef Kitlenizi Oluşturun

Hedef kitleniz sizin potansiyel müşterileriniz demektir. Bu yüzden bu kitleyi spesifik olarak isteklerinize bağlı olarak oluşturun. Yaptığınız çalışmalar mutlaka hedef kitlenize hitap eder şekilde olmalıdır. Bilmeniz gereken bir şey var ki bir işletme herkese hitap edemez. İşletmelerin hitap ettiği kitleler vardır ve siz de kendi kitlenizi oluşturmalısınız.

 

Ulaşılabilir Olun

Ulaşılabilir olmak sosyal medyanın olmazsa olmaz bir özelliğidir. Her müşteri bir işletmeye aklına estiği zaman ulaşabilmek ister. Bunun için kendinizi geri planda tutmayın, sosyal medyada atılım yapmaktan çekinmeyin. Gerektiğinde harcamalar yapın, kampanyalar düzenleyin. Bilmeniz gereken şeyse yaptığınız hiçbir şeyin boşa gitmediğidir. Sosyal medyada özgün içerikleriniz ile, yaptığınız çalışmalarla her an ulaşılabilir olun. Bunun yanı sıra müşterilerinizden gelen taleplere uzak kalmayın. Müşterilerinizden gelen mesajlara kısa süre içerisinde cevap verin. Onlara işletmenizin herkes tarafından ulaşılabilir olduğunu hissettirin.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 15:04 CEVAPLA

    Konuda yazıldığı gibi kolay ulaşılmak önemlidir. Kısa ve net açıklamalar yapmak gerekiyor. Müşteriye güvence sağlamak ve iyi bir dil kullanılması daha doğru olur. Gerisi sizin hünerlerinize deneyiminize kalmış…

  • merve tufan 19 Nisan 2020 20:24 CEVAPLA

    Sosyal medya bu ara çok revaçta olan bir konu. Yönetiminde sorumluluk elbette ki çok farklı. Sosyal medya ayrı sosyal medya da yönetmek apayrı bir kavram. Konulara yüzeysel bakmamak gerekiyor. Her şeyden önce nesnel olmak lazım.