• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

3 Kasım 2020 01:39

Ümitköy Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Ümitköy Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Kış ayları geldiğinde duyulan ısınma ihtiyacı, kişileri evlerinde bulunan petekleri kullanmaya yönetmektedir. Yaz aylarında temizlenmesi atlanan petekler, kış aylarının gelmesi ile birlikte çeşitli nedenler göz önüne alınarak temizlenmektedir. Ümitköy petek temizliği işlemi, peteklerde meydana gelen kir ya da pisliklerin, özel makineler ve kimyasallar kullanılarak petek sistemlerinden uzaklaştırılması anlamına gelmektedir. Petekler içinde zaman içinde oluşan kireç, balçık ev çamur gibi atıklar petek temizleme işlemi sayesinde atılmaktadır.

 

Ümitköy petek temizliği nasıl yapılır? sorusunun cevabını, geçmiş dönemlerde yapmış olduğu işlemler ile en doğru şekilde verebilecek olan firmamız, petek kanallarında ve kalorifer tesisatlarında biriken kirleri, özel petek temizleme makineleri ve özel kimyasal maddeleri ile hızlı bir şekilde çözmekte ve çamurlaşmış paslı kirleri tesisat dışına çıkartmaktadır. Alanında uzman ve tecrübeli bir ekip ile çalışmalarına devam eden firmamız, vermiş olduğu petek temizleme hizmeti sayesinde kombi arızalarını minimuma indirmekte, ısınma konusunda yüksek verim sağlamakta ve tesisatta dolaşacak olan suyu yenilemektedir.

 

Petek Temizleme Hizmeti Aşamaları

Ümitköy petek temizliği nasıl yapılır? sorusunu şu şekilde cevaplayabiliriz.

Firmamızda çalışan tecrübeli ve yeterli donanıma sahip olan personellerimiz, petek temizliğine başlamadan önce, kombiyi, kombi su giriş vanasını, bütün radyatörlerin çıkış ve giriş vanalarını kapatmakla işe başlamaktadır. Personellerimizin bu işlemi yapmasındaki en önemli amaç, temizlik sırasında çıkabilecek tortu ya da kireç gibi maddelerin, filtre ve pompa gibi hassas malzemelere zarar vermesini önlemektir.

 

Ümitköy petek temizleme firmamız yetkilileri, petek temizleme makinesini banyoda bulunan havlupan ya da peteği sökerek, oradaki tesisatların birine bağlamaktadır. Kapatılan kombi ve petekler açılarak, on dakika boyunca petek temizleme makinesi çalıştırılmaktadır. Temiz su veren musluk açılmakta ve makinenin temiz suyu alması sağlanmaktadır. Daha sonra alınan su tesisata basılmakta ve ilk olarak kaba pisliğin tesisat içinden atılması sağlanmaktadır. Tesisat tamamen çamur ve pislikten arınana kadar petek temizliği işlemine devam edilmektedir.

 

Tüm kaba pislik ve çamurdan arınan tesisat, yeniden temiz su ile doldurulur ve su dolum hortumları makineden sökülür. Tesisatın ve makinenin içine doldurulan su otuz ya da kırk dereceye kadar ısıtılır ve petek temizleme kimyasalları gerekli hesaplamalar yapılarak tesisat içine boşaltılır. Tesisata boşaltılan kimyasalın tüm peteklere ulaşmasını sağlamak için makine tekrar çalıştırılır. Petek temizleme kimyasalı tüm peteklere ulaştıktan sonra, suyun sıcaklığı ayarlanır ve tesisat üzerindeki tüm petekler kapatılarak petek temizliği başlatılır. Kapatılan petekler sırası ile tek tek açılarak temizlenir ve bütün petekler bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.

 

Firmamızda çalışan yetkililerimiz tüm peteklere temizleme işlemi yapıldıktan sonra, durulama aşamasına geçmektedir. Durulama işlemine geçilmeden önce, ilk olarak petek temizleme makinesinin filtresi temizlenmekte ve sistem içine temiz su basılarak, sistem içindeki kir ve kimyasalların atılması sağlanmaktadır. Tesisat tamamen arınana ve içinde herhangi bir pislik kalmayana kadar aynı işlem tekrarlanmaktadır. Yetkili personellerimiz tesisat içine sistem koruma kimyasalı adlı bir malzeme eklemekte, bu sayede tesisatın kullanım ömrünü ve kirlenme sürecini uzatmayı sağlamaktadır. Petek temizliği aşamalarının son kısmında yetkili personelimiz, kombilerin bağlantılarını yaparak, kombiyi çalıştırmaktadır.

 

Yapılan işlemler hakkında gerekli kontrolleri sağlamak isteyen personellerimiz, peteklerin havasını alarak, peteklerin ısınıp ısınmadığını kontrol etmektedir. Petek temizleme konusunda uzmanlaşan firmamız, petek temizleme işlemlerini en fazla iki üç saat içinde tamamlamaktadır. Sizlerde kış aylarına hazırlık yapmak ve en verimli şekilde ısınmak isterseniz, firmamız ile iletişime geçerek petek temizliği hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Firma Bilgileri

Çayyolu Petek Temizliği
0312 242 12 55 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.