• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

21 Ağustos 2018 20:14

Markalaşmak İçin İpuçları

Markalaşmak İçin İpuçları

Markanızı oluştururken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Bazı detaylara fazla dikkat etmekle birlikte attığınız her adımda düşünüp, tartmanız gereken şeyler olabilir. Bu adımlara logonuzdaki renk seçiminden tutun ürününüzün tasarımına, pazarlanışına yer verebiliriz.

 

 

İnternette yer alın

Bir markaya sahipseniz ilk işlerinizden biri markanızı internete taşımaktır. Bir websitesi, bir blog, sosyal medya adresleri olabilir. Öncelikli işiniz bunlara sahip olmak olmalıdır. Daha sonra internette kampanyalar oluşturarak kitlenize ulaşabilirsiniz. Bugün onlarca sosyal medya sitesi var. Bunlardan Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest milyonlar tarafından tercih edilen adresler.

 

Önerilen bazı yazılar:

 

Tutarlı olun

Tutarlı olmak bir markanın yapı taşıdır. Çünkü olması gereken bir markanın yaptığından fazlasını vadetmemesidir. Örneğin kendiniz sadık kaldığınız markaları düşünebilirsiniz. Tutarlı olmak bir süre sonra güven de vermektedir. Bu sayede marka bilinci artmaktadır.

 

Birilerine hitap edin

Buradaki birileri sizin hedeflediğiniz kitledir. Bir marka sahibi olarak daha spesifik düşünmeniz gerekir. Herkesi memnun etmek büyük bir hatadır. Herkese hitap etmeye çalışırsanız hiç kimseye hitap edemiyor olabilirsiniz. Bu yüzden sadece odaklandığınız kitlenize has eylemlerde bulunmanız sizin için faydalı olabilir. Bu sayede sadık müşterilere sahip olabilir, marka bilincinizi oluşturabilirsiniz.

 

Kaliteye önem verin

Hiç şüphesiz ki en önemli şey ürünün kalitesidir. Her ne kadar ürün ve pazarlama birbirinden ayrı düşünülemiyor olsa da ürün kalitesi olmadan hep bir şeyler eksik kalabilir. Bu yüzden kaliteye önem verin. Ar-ge çalışmaları için bütçe ayırmaktan çekinmeyin.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.