• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

19 Ağustos 2018 16:12

İşletmeler İçin Instagram İpuçları

İşletmeler İçin Instagram İpuçları

Artık işletmeler için olmazsa olmazlardan biri sosyal medya kullanımıdır. Bundan sıkça bahsetmiştik. Özellikle sosyal medyanın gerekliliği isimli yazımızda sosyal medyanın hayatımızdaki yerinden ve önemini göz önüne almıştık.

 

 

Neden Instagram?

Görsel medyanın gelişmesiyle sosyal medyada öne çıkan bir platform Instagram milyonlar tarafından kullanılıyor. Özellikle de son dönemde bir e-ticaret merkezi haline gelerek sosyal medyanın kalıbından da çıkan Instagram, işletmeler için büyük bir önem arz ediyor.

 

İşletmeler için Instagram İpuçları

Ürünler: Her potansiyel müşteri alacağı ürünü tanımak ister. Eğer siz de Instagram’da yer alıyorsanız sık sık ürünlerinizi öne çıkarın. Ürünlerinizin farklı özelliklerini müşterilerinze göstermeye çalışın. Kaliteli fotoğraflar çekerek bunu takipçilerinizle paylaşın.

 

Kamera arkası: Her müşteri tercih ettiği markaya ve ürüne güven duymak ister. Bu yüzden kamera arkası görüntülerinizi de takipçilerinizle paylaşın. Özellikle Instagram’da hikaye özelliğinin de gelmesiyle birlikte bu daha paylaşılabilir bir özellik kazandı. Sık sık işletmenizde neler yaptığınıza dair görüntüleri hikaye olarak paylaşabilirsiniz.

 

Duyuru: Eğer belli bir takipçi kitlesine ulaşmışsanız artık işletmeniz hakkında duyuruları yayımlama zamanınız geldi diyebiliriz. Düzenlediniz kampanyaları, işletmenizdeki fırsatları takipçilerinize duyurun.

 

Çalışanlar: Eğer Instagram’ı hayal ettiğiniz gibi kullanmaya başladıysanız artık işletmenizden bazı şeyleri takipçilerinize sunabilirsiniz. Bu sadece ticari şeyler olmayabilir. Örneğin çalışma ekibinizi takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Bu samimi bir ortam yaratacaktır.

 

Aktiflik: Bildiğiniz gibi Instagram aktif bir platform. Bu yüzden işletmenize açtığınız Instagram hesabını da aktif kullanmalısınız. Çünkü aktif olmayan hesaplar bir süre sonra takipten çıkarılabiliyor. Bu yüzden varolduğunuzu takipçilerinize gösterin. Sık sık paylaşımlarda bulunun.

 

Duyarlılık: Toplumların bazı özel günleri vardır. Veya toplumsal olaylar olabilir. Siz de işletme olarak bunlara duyarlı olduğunuzu göstermeniz gerekir. Özel günler için paylaşımlar yapabilirsiniz.

 

İlgililik: Bazen müşteriler varolan paylaşımlardan daha fazlasını görmek isteyebilir. Yorum yapabilir, şikayet iletebilir. Siz de bir işletme olarak bunlarla ilgilenebilirsiniz. İlgili olmak müşterilerle aranızda duygusal bir bağ kuracaktır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.