• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

17 Ağustos 2018 20:59

Firmalar için Sosyal Medya

Firmalar için Sosyal Medya

Sosyal medyanın gücü ve büyüklüğü bu günlerde tartışılamayacak bir konumda. Fakat sosyal medya alanında onca gelişmeye rağmen çağa ayak uyduramayan onlarca işletme var. Bazı sosyal medya sitelerini tanıtarak firmalarınızı yeni alanlarda nasıl tanıtacağınızdan bahsedeceğiz.

Öncelikle hitap ettiğiniz kitlenin durumuna göre yoğunlaşacağınız sosyal medya sitesine karar vermeniz gerekiyor. Fakat kesin olan tüm mecralarda yer olmak.

Facebook

Yaş kitlesi son yıllarda yükselmiş olan Facebook, bünyesinde milyonlarca aktif kullanıcıyı barındırıyor. Birçok reklam şekli de bulunan Facebook, firmaların müşterilerine ulaşması için güzel bir basamak gibi görünüyor.
Bugün dünyanın her yerinde bilinen ve kullanılan bu sosyal medya sitesinin yaklaşık 2 milyar üyesi bulunuyor.

Instagram

Instagram hali hazırda Facebook tarafından satın alınmış bir sosyal medya adresi. Özellikle son yıllarda büyük bir patlama yaparak gençlerin ilgisini çekmeyi başardı. Firmanız dinamik bir kitleye hitap ediyorsa Instagram üzerinden reklam stratejisi geliştirmek çok faydalı olabilir.

Instagram’ın kendine ait reklam programı olsa da firmanıza yakın kişilerin takip ettiği Instagram sayfalarıyla görüşüp reklam alabilirsiniz. Reklamlar gönderi veya hikaye şeklinde olabiliyor.

Twitter

Facebook ve Instagram’la yarışabilecek seviyede olmasa da Twitter’ın hatrı sayılır aktif bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Özellikle hashtag’lere dayalı reklam çalışması yürütebilirsiniz. Ayrıca Twitter’ın da kendi reklam programı bulunuyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.