• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

20 Ağustos 2018 15:04

İşletmeye Müşteri Çekmenin Yolları

İşletmeye Müşteri Çekmenin Yolları

Bir işletmenin olmazsa olmazının müşteri olduğundan bahsetmeye gerek yok. Fakat işletmeler yaptıkları yanlışlar dolayısıyla müşterileri elde tutmakta veya yeni müşteriler edinmekte zorlanıyorlar.

 

 

Güven verin

Her müşteri güven duyduğu markaları tercih eder. Buradaki güven biraz daha farklı. İşletme olarak bir çizginiz olmalı. Bu çizgi firmanızın misyonu ve vizyonu ile ilişkilendirilebilir. Takip ettiğiniz bir plan ve doğrultu müşterilere güven verecektir.

 

Müşterileri tanıyın

Müşterileri tanımak önemli bir faktör. Eğer müşterilerinize onlar gibi davranırsanız, onların dilinden anlarsanız sizi kendilerine daha yakın hissedeceklerdir. Ayrıca potansiyel kitlenizin ihtiyaçlarını bilmek hatta onların psikolojik durumunu göz önüne almak size büyük bir artı sağlayacaktır.

 

Müşterilerinizi elde tutun

Bildiğiniz gibi müşterileri kaybetmek yeni müşteri kazanmaktan daha pahalıya geliyor. Her zaman mevcut müşteri yeni müşteri edinmekten daha karlıdır. Bu yüzden müşterilere karşı bazı davranışlarda bulunmanız gerekir. Örneğin müşterileri kızdıran şeylerden uzak durmanız gerekebilir. Ayrıca mevcut müşterilerinizin duygusal durumunu anlamanız gerekebilir. Ayrıca sadık müşteri yaratmak için bazı yollar başvurabilirsiniz.

 

Müşterileri kızdıran olaylar” isimli yazı.

Müşteriler ve duygusallık” isimli yazı.

Sadık müşteri kazanmak” isimli yazı.

 

Yeni müşterilere açılın

En masraflı eylem bu olabilir. Çünkü yeni müşterilerle buluşmak biraz zor olabilir. Bunun için tanıtım kampanyaları, reklamlar yapmanız gerekebilir. Bu da ekstra masraf demektir. Eğer yerel bir işlemeyseniz “yerel firmalar için reklam önerileri” isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.