• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Aralık 2020 18:03

Evde Halı Yıkama İpuçları

Evde Halı Yıkama İpuçları

Yaz ayları gelince halı yıkama sezonu da bir anda başlıyor. Geniş bir balkonunuz varsa veya halıyı yıkayabileceğiniz farklı bir alanınız mevcutsa halı yıkamak keyfe dönüşebiliyor. Ancak eğer halınızı doğru şekilde yıkamazsanız yapacağınız yıkama işlemi yalnızca zaman kaybı olacaktır. Halı yıkarken dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizlere sunuyoruz.

 

Halının türüne dikkat

Seri üretim halılardan birine sahipseniz halınızı yıkarken kullandığınız temizleyicilerin pek önemi olmayabilir. Ancak dokuma halılarınız varsa bu halıları yıkarken normalden biraz daha çok dikkat etmeniz gerekir. Yüksek miktarda temizleyici kullanmak ve halıyı silerken gereğinden fazla güç uygulamak halınızın zarar görmesine neden olabilir. Halınızın türüne uygun olarak daha narin bir şekilde temizlik yapmanız yerinde olacaktır.

 

Kullanılan temizleyiciler yarardan çok zarar verebilir

Kullandığınız temizlik malzemelerinin kalitesi ve barındırdığı bileşenler halının temizliğine doğrudan etki etmektedir. Uygun fiyatlı olduğu için tercih ettiğiniz temizleyiciler uzun vadede halınızın zarar görmesine neden olabilir. Ağır kimyasallar kullanıldığı takdirde halının iplik yapısı bozulabilir ve görüntüsü eskisi kadar iyi olmayabilir. Kullandığınız temizlik malzemelerin olabildiğince organik bileşenler içerdiğine emin olmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca halı yıkamak için kullanacağınız suyun ne soğuk ne de sıcak olması gerekir. Ilık bir suyla yıkamak en iyi temizliği sağlayacaktır.

 

Durulama aşaması en az temizlik kadar önemli

Halıyı iyice sabunladınız ve temizlediniz ama iş henüz bitmedi. Eğer durulama aşamasına yeterli önemi göstermezseniz halıyı temizlemek isterken daha çok kirletebilirsiniz. Durulama aşamasını en az 1 dakikada tamamlamanız ve durularken fırça yardımıyla halıda kalan köpükleri temizlemeniz en iyisi olacaktır. Çünkü halının tüyleri arasında kalabilecek kimyasallar sağlığınız için zararlı olabilir.

 

Olabildiğince hızlı bir şekilde halınızı kurutun

Temizlik işlemi sona erdikten sonra halınızı en kısa sürede kurutmanız gerekir. Bunun için halınızı güneşin altına serebilirsiniz. Halınız ıslak kaldıkça kötü koku oluşabileceğini ve bunun da halıyı tekrar yıkamayı gerektirebileceğini unutmayın. Öte yandan halıyı uzun süre güneş altında bırakmanız da halının renginin solmasına neden olabilir.

 

Eğer kendiniz halı yıkamak istemiyorsanız Çayyolu halı yıkama firmaları ile iletişime geçebilirsiniz. Çayyolu’nde en çok tercih edilen halı yıkama firmaları aşağıda listelenmiştir.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.