• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

26 Ekim 2020 18:38

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür?

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür?

İlk olarak yapabileceğiniz adım fazla sıcak olan odaların radyatör vanalarını termostatik radyatör vanalarıyla değiştirmek olabilir. Peteklerin önünü uzun türlerle kapatmamak ayrıca radyatörlerin önüne mobilya koltuk gibi ev eşyalarını dayamamak önemlidir. Güney cephe konut almaya dikkat etmek bir diğer yöntemdir. Ayrıca  Çayyolu petek temizliği hizmeti alarak peteklerinizi temizletebilir, verimini artırabilirsiniz.

 

Kombiniz balkonda bulunuyorsa mutlaka etrafını bir dolapla kapatmalısınız. Yoğuşmalı ve az enerji harcayan kombi modellerini tercih edebilirsiniz. Eğer merkezi sistem bir kalorifer tesisatı kullanıyorsanız mutlaka termostatik vana kullanmalısınız.

 

Merkezi ısıtma termostatınızı bir derece düşürmeyi deneyin.

 

Eğer bir programlayıcınız varsa dışarda olduğunuzda ısıtmanın açık kalmamasına göre ayarlayabilirsiniz. Modern teknoloji, verimli bir oda termostatı ve ‘TRV’ler (termostatik radyatör vanaları) ile tüketilen enerjiyi yüzde 40 azaltmanıza yardımcı olabilir.

 

Kapıların ve pencerelerin etrafındaki tüm boşlukların yanı sıra posta kutuları, anahtar delikleri ve evcil hayvan kapıları gibi delikleri inceleyerek evinizi hava akımına dayanıklı hale getirdiğinizden emin olun.

 

Bir merkezden her odaya eşit bir şekilde dağıtıldığı sistem seçilmelidir. Kalorifer tesisatı döşenirken ısının her radyatöre eşit bir şekilde gittiğinden emin olmalısınız. Eğer konut satın alıyorsanız binanızın ısı yalıtımı yapılmış mı diye kontrol etmelisiniz. Isı yalıtımı olan binalarda doğalgaz faturalarından ortalama %50 gibi bir tasarruf etme oranı vardır.

 

Isıyı yükseltmenin evinizin ısınmasını hızlandırmayacağını unutmayın. Isıtmanızın 60 santigrat dereceden daha yükseğe ayarlanması gerekmez. Bu ısı daha yüksekse, kazanınız onu soğutmak için soğuk su ile birleştirecektir.
Radyatör, kalorifer tesisat boruları ve bunların yanında tortu ve pislik süzen filtrelerin bakımını iki yılda bir mutlaka yaptırın. Kombinize düzenli olarak bakım yapın. Evinize yıllık olarak bakım yapıyorsanız, acil durum onarımlarıyla uğraşmanız çok daha az olasıdır ve bu faturaları düşürmenizi sağlayacaktır.

 

Evinizin enerji verimliliğini arttırırsanız, belki de çatı katı veya boşluklu duvar yalıtımı kurarak, eviniz farklı bir oranda ısınır ve soğur.

 

Yalıtım, evinizin çatısındaki ısı kaybını%30’a kadar azaltmaya yardımcı olabilir. Tasarrufu en üst düzeye çıkarmak için ısıtma sisteminizin açık olduğu süreyi azaltmayı deneyin.

 

 

Firma Bilgileri

Çayyolu Petek Temizliği
0312 242 12 55 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.