• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

4 Aralık 2022 19:33

 Adım Adım Koltuk İmalatı Nasıl Yapılır?

 Adım Adım Koltuk İmalatı Nasıl Yapılır?

Adım Adım Koltuk İmalatı Nasıl Yapılır?
Evlerin pek çok odasında kullanıla takımları, ev dekorasyonunda belirleyici en önemli faktörlerden birisidir.  Kimi zaman oturmak, kimi zaman uzanmak, kimi zaman da uyku için kullanılan ve konforun ön planda olması gerektiği mobilyalardadır. Peki sürekli olarak kullandığımız bu mobilyalar hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? İçeriğimizde koltuk imalatı ve aşamaları hakkında temel bilgiler paylaşacağız.

5 Adımda Koltuk İmalatı Nasıl Yapılır?

Tek başına oturma grubu mobilyaları basit malzemeler gibi görünse de koltuk üretiminin kapsamlı ve uzmanlık gerektiren komplike bir imalat türü olduğunu belirtmeliyiz. Ahşap ve metal materyallerin belirli bileşik ve belirli oranlarda işlenmesi neticesinde imal edilen koltuklar, bazı fonksiyonel özellikler kazandırılarak daha işlevsel ve konforlu hale getirilmektedir. Şimdi adım adım koltuk imalatı nasıl yapılır buna değinelim.

Adım 1 – Koltuk Tasarımı

Koltuğa kazandırılacak formun oluşturulması için ilk adım olarak koltuk tasarımı yapılır. Özel ölçü koltuk imalatında müşterilerin mobilyalarını kullanmak istediği alanın boyutları dikkate alınır.

Adım 2 – İskelet Yapımı

Mobilya endüstrisinde kullanılmak üzere kesilen belirli ağaç türleri, koltuk tasarımında belirlenen ölçülere göre boyutlandırılır, yüzey ve ısı işlemlerinin akabinde iskelet yapımına geçilir. İskelet yapımında yalnızca ahşap veya ahşap esaslı değil; metal ve metal esaslı malzemeler de kullanılmaktadır. Bu sayede hem istenen işlevler kazandırılmış hem de dayanıklılık sağlanmış olur. Koltuk mobilyalarında iskelet, yapı inşa ederken yapılan temele ve kullanılan inşaat demirine benzer. Sıvası dökülen bir bina rahatlıkla onarılabilir fakat temel ve kolonlarda sorun olduğunda telafisi çok zordur. İskelet de koltuk mobilyaları için benzer bir işleve sahiptir. Eğer ileride döşemelerinizi değiştirmeyi düşünürseniz, iskeletin sağlamlığına ihtiyaç duyacaksınız.

Adım 3 – Ahşap Oyma

Üçüncü adım, daha çok sanatsal ve dekoratif zenginleştirme olarak nitelendirilebilir. Fakat gelişen mobilya endüstrisinde artık CNC tezgahları ve benzeri seri üretim makineleri kullanımı yaygınlaşmıştır. Bu tür bilgisayar destekli makinelerde istenilen şekil, form, oyma ve diğer dekoratif detaylar rahatlıkla, kusursuz ve üstün yüzey kalitesi ile üretilebilmektedir.

Adım 4 – Kumaş ve Sünger Kesimi

Bu adım hakkında hemen herkesin bilgisi olduğunu düşünüyoruz. Renk, tasarım, desen, kumaş türü ve sünger ile ilgili detayların belirlenmesini takiben makine veya el aletleri kullanılarak kumaş ve sünger kesimi yapılmaktadır. Koltuk takımlarında ve oturma gruplarında sünger kalitesi belirleyici faktörlerden birisidir.

Adım 5 – Döşeme İşlemi

Kullanıma hazır hale getirilmeden önce mobilyalar için yapılan tüm işlem döşemedir. Pek çok mobilya üreticisi, sabit bir iskelet üzerine farklı türde döşeme uygulamaları yapmaktadır. Farklı renk, dikiş, sünger, vb. özelliklerle ilgili alternatif modelleri imal etmekte ve müşterilerine geniş ürün çeşitliliği sunmaktadır.  Fakat özel döşeme işlemlerinde yalnızca müşteriye özel, benzersiz bir üretim prensibi ele alınmaktadır. Bu da kullanıcılara, yalnızca kendilerinin sahip olabilecekleri mobilyalar kazandırmaktadır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.