• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

9 Temmuz 2019 15:04

İşletmelerin Geri Dönüşüm Yönetimi

İşletmelerin Geri Dönüşüm Yönetimi

Bu yüzyılda çöp önemli bir problem haline geldi. Özellikle sanayileşmeyle artan tüketimin yan etkisi olarak çöp, gelecek yüzyılda ülkeler için büyük bir problem haline gelecek. Bu çerçevede işletmelerin de attığı adımlar kritik etkiye sahip. Bu yüzden tüm işletmelerin geri dönüşüm faaliyetlerinde aktif rol alması hem kendileri için hem de tüm insanlık için büyük önem arz etmektedir.

 

Resim her işletme için çok önemlidir. Negatif tutum, müşteri tabanına zarar verebilir. Öte yandan, iyi bir PR, yeni müşteriler çekebilir, sadakat kurabilir ve yönlendirmeleri teşvik edebilir. Dünyaya ve insan sağlığına olan tehlikeleri azaltan çevre dostu bir işletme olarak bilinmek, hem müşteriler hem de diğer işletmelerdeki itibarınızı artırabilir.

 

Bazı işletmeler çevre politikalarını paylaşan ortaklar ve satıcılar bile arayacak, bu nedenle çevre dostu çalışmalarınızı halka ve ortaklarınıza ilettiğinizden emin olun. Web sitenize bir mesaj ekleyin ve müşterilerinizi programlar ve ilerleme ile güncellemek için sosyal medya kanallarını kullanın. Ve eğer yerel topluluğa haber değeri taşıyan katkılar yapıyorsanız – güneş panelleri eklemek veya yardım kurumuna artık yemek bağışlamak gibi – bir çabaya katkınız olup olmadığına bakmak için yerel haber merkezlerine başvurun.

 

Günümüz çalışanlarının çoğu, çevre bilincine sahiptir ve evde geri dönüşüme öncelik vermiştir. Bu yüzden çalışanlarınızın ilgisini çekmek ve onlara güven vermek için de geri dönüşüm önemlidir. Çalışanlarınızı, geri dönüşüm programınızı oluşturmaya ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için onlara meydan okuyarak aktif bir şekilde katılım sağlayın. Küresel olarak sorumlu iş uygulamaları, gelecek neslin işgücüne girmesiyle daha da gelenekselleşecektir.

 

İşletmenizin aldığı çevreyi korumaya yönelik kararlar tüm semtin dikkatini çekecektir. Özellikle bu çağda bu kadar önemle duyurulan geri dönüşüm konusunda attığınız adımlar sayesinde hem çevreyi korumuş olacaksınız hem de bu kültürün bir parçası olmaktan memnuniyet duyacaksınız.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 02:55 CEVAPLA

    Geri dönüşüm gerçekten önemli konu ile ilgili İnsanlar yavaş yavaş bilinçlenme ye başladı.