• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

9 Temmuz 2019 14:00

İşletmenize Yeni Ürün Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İşletmenize Yeni Ürün Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Her işletme sahibi zaman zaman işletmesini geliştirmek için yeni ürünlere sahip olmak ister. Burada bahsetmek istediğimiz satmak için bir ürün değil işletmenizin müşterilere karşı kalitesini artırmaya yönelik ürünlerdir. Mesela bir kuaför salonunda dekoratif bir öğe. Peki işletmenize yeni bir ürün almak için ne yapmalısınız?

 

Liste yapın

Alışverişe başlamadan önce detaylı bir liste oluşturmak alışverişiniz boyunca hem daha planlı hem de daha bütçe dostu davranmanızı sağlayacak. Oluşturduğunuz bu liste iş planınızın bir parçası olmalı ve işiniz büyüdükçe güncellenmeye ve revize etmeye devam ettiğiniz bir şey olmalıdır. Liste iki sütuna bölünmelidir. Birincisi, temel işlemler için şimdi sahip olmanız gereken temel ekipman parçalarının bir özetini içerir. İkincisi, işinize yardımcı olabilecek ancak zorunlu olmayan öğelerin “istek listesi” dir. İşletmeniz başladıktan sonra alabileceğiniz ekstralara yatırım yapmadan önce sahip olunması gereken listenizdeki her şey için alışverişe başlayın.

 

Taslak oluşturun

Ekipmanın yerleştirileceği her alanı dikkatlice ölçün ve ihtiyacınız olan ideal boyutları not alın. SmartDraw gibi bir alan planlama aracı, alanınızı dijital olarak tasarlamanıza ve ihtiyacınız olan mobilya ve demirbaşları sürükleyip çizmenize olanak tanıyarak özellikle yararlı olabilir. Ekipman alışverişinize başladığınızda bu planı elinizde tutmak, seçimlerinizi daraltmanıza ve maliyetli hataları önlemenize yardımcı olabilir. Bu tür bir önlem sizi birçok zarardan kurtaracaktır.

 

Bütçe dostu olun

Kullanılmış ekipmanlarda en az yüzde 25 ila 50 arasında tasarruf bulabileceğinizi unutmayın. Genellikle, yeni ekipman satıcılarından uzaklaştığınızda satın almayı düşündüğünüzden daha yüksek kaliteli ürünler yakalayabilir ve kullanılmış ürünler üzerinde pazarlık aramaya başlayabilirsiniz. Fırsat bulmak için açık artırmalara, tasfiye satışlarına, garaj satışlarına ve çevrimiçi sitelere gitmekten korkmayın. İlk yılın kazancını önemli ölçüde arttırabilen başlangıçtaki sermaye harcamalarını azaltmak için harika bir yol olabilir. Bunun için ülkemizde hizmet veren birçok website ve aracı vardır. Herkesin bildiği bir şey var ki işletmenizin ilk aşamalarında birçok harcama yapmak zorunda olacaksınız. Bunun için bu ikinci el ürün tercih etmek yeni harcamalar için alan açacaktır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • merve tufan 19 Nisan 2020 17:55 CEVAPLA

    Neyi ne derece aldığımız mühim tabi. İşletme mesela gıda üzerineyse taze ve hijyen olmasına dikkat etmeliyiz. Ve muhafaza yerlerine.