• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

3 Kasım 2020 01:28

Ümitköy Petek Temizliği

Ümitköy Petek Temizliği

Ümitköy Petek Temizliği peteklerinizi en uygun ve etkili yollarla temizleyerek kaliteli ısınmanın konforunu ve mutluluğunu sizlere yaşatmaktadır. Profesyonel ve güler yüzlü temizlik ekibimiz, yüzde yüz müşteri memnuniyet garantisiyle sizlerin yanındadır.

 

Petek Temizliği Yaptırmanın Faydaları

Petek temizliği yaptırmanın faydaları çok yönlüdür. Hem ısınma kalitesi, hem kombinin korunması ve hem de ısınma maliyeti açısından kesinlikle her yıl petek temizliği yaptırılmalıdır.

 

Konutlardaki merkezi ısınma sistemi veya kombiler, ısının peteklere su vasıtasıyla dağılımını sağlamaktadır. Su sirkülasyonunun hızı ve peteğin tüm alanına yayılması; ısınmanın etkisini ve kalitesini belirler. Şebeke suyu oldukça kireç ve tortu ihtiva etmektedir. Dolaşımdaki bu içeriğinde oldukça fazla kireç olan su, kir, tortu ve pasın peteğin cidarlarına yapışmasını kolaylaştırmaktadır. Zamanla bu çamurlu katman balçık haline dönüşerek peteklerin görevini yapmasını engelleyecektir. Artık dolaşımdaki sıcak su peteğin alt kısımlarına ulaşmakta zorlandığından ısı kaybı kaçınılmaz hale gelecektir. Bu zamanla filtrelerin tıkanmasına ve kombinin arızalanmasına neden olabilmektedir.

 

Her Yıl Petek Temizliği Yaptırmanın Önemi

Petek temizliği yaptırılarak % 40 lara varan tasarruf sağlanabilmektedir. Petek temizleme yaptırmanın faydaları arasında en önemlisi belki de bütçemizi korumasıdır. Kombilerin büyük bir kısmı doğal gaz ile çalışmaktadır. Peteklerin randımanlı çalışması direk olarak ödediğimiz faturalara yansıyacak ve daha düşük ödeme yapmamızı sağlayacaktır. Doğal gaz maliyetinin her geçen gün daha fazlalaştığını ve bütçelere oldukça büyük bir yük bindirdiği düşünülürse, % 40’lık bir tasarruf oldukça rahatlama sağlayacak, hatta temizleme maliyetini kara bile dönüştürebilecektir.

 

Filtrelerin tıkanması, peteklere su dağılımında zorlanmalar yaşanması; kombilerin arıza yapmasına neden olacaktır. Peteklerdeki tıkanıklık nedeniyle istenilen sıcaklığa ulaşabilmek için daha yüksek ısınma ayarında çalıştırılan kombiler, zamanla bu güce dayanamayarak arızalanmaya başlayacaktır. Su sirkülasyonunda zorluk yaşanması; hem ısı kalitesini hem de kombilerin ömrünü ne yazık ki azaltacaktır. Bu nedenle petek içerisindeki balçığın temizlenmesi, ısının su vasıtasıyla peteğin her tarafına dağılmasına, devirdaim in daha hızlanmasına dolayısıyla kombinin daha az zorlanmasına yardımcı olacaktır. Artık peteklerde görülen alt tarafın soğuk, üst tarafın sıcak olma durumu yok olacaktır. Çok daha düşük ayarlarda daha iyi ısınma kalitesine ulaşılabilecektir.

 

Petek temizliği yaptırmanın faydaları arasında soğuk kış günlerinde yaşanan bir kombi arızasının soğukta kalmamıza neden olmasını engellemesi de bulunmaktadır. Kombi arızalarının giderilmesinin büyük maliyetlere neden olduğu bilinen bir gerçektir. Üstelik giderilmesi imkansız arızalar yeni kombi alınmasına bile sebep olabilmektedir. Bu nedenle kombilerin ömrünü uzatmak ve çok büyük maddi kayıplar yaşamamak için petek temizliği şarttır. Küçük bir maliyet daha büyük para kayıplarını engelleyecektir. Ayrıca uzun zaman temizlenmeyen peteklerin de değiştirilmesi gerektiğinden maddi kayıp daha da artabilecektir.

 

Periyodik olarak yapılacak petek temizliği, konforlu bir ev hayatı ve daha az maliyetli faturalar olarak sizlere geri dönecektir. Evde bölgesel olarak yaşanan ısı kayıplarının önüne geçilebilecektir.

 

Ümitköy Petek Temizliği Nasıl Uygulanır?

Petek temizliği yaptırmanın faydaları olduğu gibi teknolojiye uygun yöntemleri de vardır. Öncelikle bu profesyonel sisteme uygun kimyasal karışımlar kullanılmaktadır. Temizleme öncesinde ısı ölçümleri yapılarak, tıkanmanın yaşandığı bölgeler tespit edilmektedir. Isıtma sistemine dışarıdan bağlanan çift yönlü su pompası, kimyasal çözücünün de etkisiyle peteklerde oluşan tortu, kir ve pası yok edecektir. Bu ileri teknolojik çift yönlü su uygulayabilen makineler petek içerisinde çalkalama etkisi de gösterdiğinden, peteklerin sökülmesine gerek kalmadan mükemmel temizliği sağlayabilmektedir. Peteklerden tazyikle geçirilen çift yönlü su; kir, pas ve balçığı bulundukları yerden sökerek, tahliyesini gerçekleştirmektedir. Temizlik işleminden sonra kullanılan ilaçlar bu işlemin uzun süre aynı performansla yaşanmasını garanti etmektedir.

Firma Bilgileri

Çayyolu Petek Temizliği
0312 242 12 55 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.