• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

10 Kasım 2020 15:19

Çayyolu Kanal Açma Nedir?

Çayyolu Kanal Açma Nedir?

Çayyolu kanal açma sistemleri ile artık tuvalet ve lavabo tıkanıklığı açma gibi sorunlara sistemli bir çözüm getirilmiştir. Sürekli tıkanmakta olan kanalizasyon borularının içerisine yerleştirilen kameralı sistem sayesinde boruların iç kısmı görülebilmekte ve tıkanıklığa sebebiyet veren etken tespit edilebilmektedir.

 

Çayyolu Kanal Açma Firması

 

Günümüzde lavabo ve kanalizasyon boralarının tıkanması durumunda sıklıkla başvurulan Çayyolu kanal açma işlemi, özellikle yağmurun fazla yaşandığı zamanlarda sıklıkla görülmekte, ihtiyaç duyulmaktadır. Kanalizasyon borularında sıklıkla görülen ve çözüme kavuşturulamayan bir başka sorun da yaşanan göçüklerdir. Yapısı gereği plastik maddelerden meydana gelen kanalizasyon boruları, oldukça kırılgan bir yapıya sahiptir. Bu yönüyle de içerisine yerleştirilen kameralar sayesinde problemin olduğu bölge tespit edilmekte ve yalnızca o bölge için çalışmalar yürütülmektedir. Boruların üzerinde bulunan toprağın zamanla yerine oturması ve sıkışması sonucunda kanal boruları birbirinden ayrılmakta ve çökmeler meydana gelebilmektedir. Bu durumunun yaşanması da kanalizasyon suyunun bina içerisinde sızdırılmasına neden olabilmektedir.

 

Kanal Borularında Yıkama İşlemleri

Oldukça kırılgan ve hassas bir yapıya sahip olan kanalizasyon boruları, kazısız ve tadilatsız bir yöntemle giderilmelidir. Bu noktada ustalar, yüksek maliyet gerektirmeyecek kalıcı yöntemlere gidebilmektedir. Yemek atıkları, yağ, su atıklarının yarattığı tıkanıkların açılması için oldukça maliyetli olan kol gücünün yerine Rorthenberger HD13/100 basınca sahip kanal açıcı makineler aracılığıyla temizlik yapılmalıdır. Ayrıca girilmesi bir hayli güç olan fosseptik çukurların içerisine yerleştirilen 250 bar basınca sahip kanal açma hortumu sayesinde boru çevresine yapılmış olan kir ve yağ artıklardan kolayca arındırılabilmektedir. Bu alanda çalışan bireylerin, lavabo, klozet veya kanalizasyonun yaymış olduğu mikroplardan korunmak adına plastik eldiven takmaları gerekmektedir. Aksi halde pis atıkların yarattığı mikroplar kişilerde uzun vadeli sağlık sorunları yaşatacaktır.

 

Kanalizasyon Tıkanıklığı Nasıl Çözülür?

Kanalizasyon tıkanıklığı, sadece tuvalet tıkanmasıyla değil, atık suyun klozetten taşması, herhangi bir cismin atık su borusunu tıkaması da kanalizasyon tıkanıklığına sebebiyet verebilmektedir. Aniden, spontane gelişen tıkanma problemi öncesinde herhangi bir şekilde anlaşılamamaktadır. Robotlar, tıkanık giderici makineler ve çeşitli ekipmanlarla klozetten veya tuvaletten yukarıya doğru su atılmakta ve sorunun giderilmesi sağlanmaktadır. Kanalizasyon arızası veya tıkanıklığı gibi durumlarda bu alanda uzmanlaşmış, deneyimli firmalara başvurulmalı ve problemlerin giderilmesi için gerekli ekipmanların sağlanması gerekmektedir.

 

Kanalizasyon Arıza Çeşitleri

Bilindiği üzere kanalizasyon tıkanıklığının iki türlü çeşidi mevcuttur. Bunlardan bir tanesi spontane gelişen tıkanıklar, bir diğer ise kronik kanal tıkanıklığıdır. Spontane gelişen tıkanıklarda öncesinde herhangi bir emare göstermezken, tıkanıklık sebebi genelde atık su borusuna kaçmış olan mendil, bez gibi cisimlerdir. Bu sorunu gidermek için atık su borusuna robotlarla müdahale edilmekte ve sorun giderilmektedir. Bu yöntem hem daha güvenilir hem de daha ekonomik olmaktadır. Kronik kanal tıkanıklığında ise, kanal tıkanıklığı aniden değil zamanla artarak gelişmektedir. Bu tür problemlerde kanalizasyon boruları arızalıyken bile işlev görmekte fakat uzun vadede büyük hasarlara sebebiyet vermektedir.

Söz konusu süreçte atık su, kanalizasyon borusundan geçerek şehir kanalizasyon borularına ulaşabilir. Fakat zamanla boruda biriken yağlar sonucu atık sular kanalizasyona dökülemez ve kronik kanalizasyon tıkanıklığı sorunu oluşur.

 

Kanalizasyon Tıkanıklığı Sorununda Yapılması Gerekenler

Kanalizasyon tıkanıklığı veya arızası ile karşı karşıya kalındığında yapılacak ilk ve en önemli şey, kanal arıza alanında hizmet vermekte olan firma veya kişilere başvurmak olacaktır. Unutulmamalıdır ki uzman olmadığımız konularda bilinçsizce yaptığımız her hamle bizlere uzun vadede büyük sorunlar yaşatacaktır. Tıkanıklığın giderildiği durumlarda ise kullanıcıların probleme sebep olan hususları değerlendirmeleri ve olayın tekrar etmesine engel olmaları önerilmektedir.

 

Eğer kanal tıkanıklığı problemi yaşıyorsanız telaşlanmayın! Hemen Çayyolu kanal açma firması ile iletişime geçerek kanalizasyon tıkanıklığı probleminizden kurtulun.

Firma Bilgileri

Çayyolu Kanal Açma
0312 242 12 55 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.