• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

4 Aralık 2022 19:46

Vestiyer Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vestiyer Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vestiyer Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler;

Gerek depolama gerekse dekorasyon ürünü olarak evlerimizin ve iş yerlerimizin vazgeçilmez mobilyalarından olan vestiyerler, günümüzde modern malzemeler ve tasarımsal özelliklerle yeniden şekilleniyor. Bir antrelere uygun vestiyer modelleri ile yaşam alanınızı çok daha fonksiyonel ve konforlu hale getirebilirsiniz.

Peki vestiyer mobilyası seçerken dikkat edilmesi gerekenler neler, gelin hem dekoratif hem de fonksiyonel yönleriyle ele alalım.

Holün veya Antrenin Ölçüleri

Diğer tüm mobilya alışverişlerinde olduğu gibi vestiyer satın alırken de mevcut alanınızı en verimli şekilde kullanmak ana amacınız olmalıdır. Tabi ki göze hitap etmesi, estetik olması ve modaya uygun hatlara sahip olması önemli. Fakat özellikle genişliği 3 metreden az olan koridorlar ve holler için alan verimliliği öncül kriter olmalıdır. Eğer dar bir hol için portmanto seçmeyi düşünüyorsanız, derinliği minimum seviyede tutup yüksekliği maksimum seviyeye çıkarmak ve daha fazla bölme – çekmece eklemek size avantaj sağlayabilir.

İyi Bir Mobilya Firması ile Çalışın

Özellikle ahşap malzemeden imal edilen ev eşyaları, insan sağlığı, göz zevki ve işlevsel özellikler yönünden beklentileri karşılıyor. Fakat günümüzde pek çok mobilya markası, istenilen kalitede üretim yapmıyor. Bu da müşterilerin birkaç yıl sonra mobilyaları ile ilgili sorunlar yaşamalarını beraberinde getiriyor. İşinde profesyonel, müşteri memnuniyetine önem veren ve geniş tasarım çeşitliliği ile hizmet veren mobilya firmaları ile çalışmanız çok önemli. Ankara Yenimahalle (mağaza) ve Siteler (imalathane)’de ev ve iş yeri mobilyaları imalatı konusunda uzman Livaa Mobilya, sektörün öncü firmalarından birisi olarak dekorasyon projelerinizde müşteri memnuniyeti prensibi ile faaliyet göstermektedir.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Gerek internetten gerekse yerel mağazalardan baktığınız tüm modeller kafanızı karıştırıyor olabilir. Çok fazla renk ve model çeşitliliği var. Fakat sizin mekanınızın ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılıyor mu? Evinizin ihtiyaçlarına göre tasarlanan vestiyer modelleri ile hem ortalığı düzenleyen hem de istediğiniz renk ve malzeme ile imal edildiğinden dolayı sizin için daha estetik ve kullanışlı olacak bir mobilyaya sahip olabilirsiniz. Genel olarak ihtiyaçlarınızı belirlerken şunlara bakabilirsiniz:

  • Ne tür eşyalar depolayacaksınız?
  • Ayakkabı veya terlik gibi daha çok kirlenebilecek eşyalar barındıracak mısınız?
  • Ayna, kitaplık, ayakkabılık, askılık, vb. kullanımlar için alanınız müsait mi?
  • Yeni bir mobilya tasarımı için ayırdığınız bütçe nedir?

Bu tür sorular için bir liste oluşturarak vestiyer mobilya tasarımı yapacak olan firma için fikirlerinizi ortaya koyacak bir kaynak oluşturabilirsiniz. Böylelikle aileniz için en iyi vestiyer modelini sipariş edebilirsiniz.

Dayanıklı Malzemeler Seçin

Vestiyerler, kullanımı gereği her türlü eşya ve ıslak – kuru malzeme barındırabildiğinden dayanıklı olması gereken mobilyaların başında gelir. Tamamen ahşap veya yarı mamul olarak ahşap malzeme kullanan mobilyalar size daha fazla fayda sağlayabilir. Çünkü ahşap doğaldır, sağlıklıdır ve dayanıklıdır. Fakat ahşabın et kalınlığı veya malzeme kalınlığı bu konuda sizin için belirleyici bir faktör olabilir. Portmanto gibi üzerine ağır veya ıslak/yarı ıslak malzemeler konabilen ahşap malzemeler de bir diğer önemli husus kaplama türüdür. Sıcaklık ve nemden etkilenmeyen kaplama türleri daha uzun ömürlü bir vestiyere sahip olmanızı sağlar.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.