• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

13 Temmuz 2019 12:19

Uluslararası E-Ticaret Yapmak

Uluslararası E-Ticaret Yapmak

Yerelde hizmet veriyorsunuz fakat bu sizi tam anlamıyla tatmin etmiyor mu? Dünyaya açılmanın zamanı geldi! Birçok işletme sahibi tüm dünyayla temasa geçmek ve kendilerini duyurmak ister. Çünkü dünyaya açılmak demek tam anlamıyla dünya ile temas halinde olup kazançlarınızı artırmanız demektir. Ancak bu konuda bilmeniz gereken birçok şey var!

 

Hedef kitleniz

Dünya çok büyük bir yer ve milyarlarca insan yaşıyor. Bu yüzden yerel çalışmalarınızdan ziyade çok daha büyük bir çalışmayı yürütmelisiniz. Öncelikle hedef kitlenizi belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Hangi müşterilere ürünlerinizi satmak istiyorsunuz, bu insanlar nerede yaşıyor, bu insanların beklentileri nelerdir, bu insanların davranışları nelerdir gibi potansiyel müşterileriniz hakkında birçok konuyu açıklığa kavuşturmalısınız.

 

Satış ortamı

Özellikle tüm dünyaya satış yapabilemek için onlarla iletişim kurabileceğiniz gelişmiş bir ortamda bulunmanız gerekiyor. Elbette bu ortam internet. İnternet sayesinde dünyanın her yerine ışık hızında ulaşabilirsiniz. Bunun için internette kaliteli bir markalaşma sürecine girmelisiniz. İnternet sitenizi oluşturduktan sonra geliştirme aşamasını her an devam ettirmeli ve müşterilerinizin taleplerine göre şekillendirmelisiniz.

 

Kültür

Kültür sizin de bildiğiniz gibi her yöreye özgü bir varlıktır. Bu yüzden satış yapmayı planladığınız coğrafyaya özgü kültürel ögeleri iyice tanımalısınız. Müşterilerinizin kültürel durumlarını göz önünde bulundurarak onlara satış yapmaya çalışmalısınız. Bunun için en uygun yol da ürünleriniz her kültüre hitap edebilecek düzeyde dizayn edilmesidir.

 

Global aracılar

İnternette satış yapmak için bugün birçok imkana sahibiz. Özellikle uluslararası aracı firmalar sayesinde dünyanın her yerine düşük masraflarla ulaşabilmek son derece mümkün. Ebay, Alibaba, Amazon gibi adını herkesin bildiği e-ticaret siteleri sayesinde ürünlerinizi listeleyebilir ve tüm dünyaya duyurabilirsiniz.

 

Ödeme yöntemi

Tüm dünyaya satış yapmak istediğiniz için kullanacağınız ödeme yöntemleri de tüm dünyaya hitap eder şekilde olmalıdır. Bu yüzden herkesin kolayca güvenebileceğini, kullanabileceği ödeme yöntemlerini kullanmak sizin için bir zorunluluktur.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 01:53 CEVAPLA

    Yazınızda gereken şeyleri paylaşmışsınız .Uluslar arasi ticaret yapmak için Faydalı bilgiler