• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

8 Temmuz 2019 12:38

Ucuz Pazarlama Taktikleri

Ucuz Pazarlama Taktikleri

İnsanlar pazarlama yapmayı düşündüklerinde, genellikle el ilanları, sosyal medya veya reklamlar gibi taktikleri düşünürler. Küçük bir işletme sahibi olduğunuzda, zamanınız ve bütçeniz çok sınırlıdır, bu yüzden yatırım getirisini sağlayacak bir pazarlama stratejisine sahip olmak çok önemlidir. Sizin için derlediğimiz bazı öneriler pazarlama konusunda size yardımcı olacak.

 

Çevre dostu

Öncelikle belirtmekte fayda var ki insanlar kendileriyle aynı doğrultuda olan işletmeleri tercih etmekten keyif duyuyor. Bu yüzden çevre dostu ürünler sunmak hem çevreye olan saygınızı gösterecek hem de çevre dostu bireyleri işletmenize çekmenizi sağlayacak. Bunun için ürünleriniz için geri dönüştürülmüş malzemeler kullanmak, diğer yeşil satıcılar ve tedarikçilerle çalışmak, kağıtsız çalışmak veya ambalajlama için geri dönüştürülmüş malzemeler kullanmak gibi karbon salınımını azaltmanıza yardımcı olacak pek çok bütçe dostu seçenek bulunmaktadır. LED ampuller kullanmak gibi iş yerinizde de enerji tasarruflu değişiklikler yapabilirsiniz. Ayrıca, gelirinizin bir kısmını çevrenin korunmasını amaç edinmiş sivil toplum kuruluşlarına bağışlayabilirisniz. Ne yaparsanız yapın, yaptığınız bu eylemleri takipçilerinizle paylaşın.

 

Topluluk hizmetleri

İnsanlar yapısı itibariyle bir topluluğun üyesi olmaktan, bir topluluğa hizmet etmekten keyif alıyor. Siz de bu fırsatı değerlendirerek kendinize bir pazarlama kapısı açabilirsiniz. ir çeşit topluluk hizmetine katılmayı düşünün. Yerel bir park temizliği organize edebilir, yerel hayvan barınağı için evcil hayvan malzemeleri toplayabilir veya yerel bir gençlik spor takımına sponsor olabilirsiniz. Veya çalışanların, çalışma zamanlarını kar amacı gütmeyen yerel bir yerde gönüllü olmak için kullanmalarına izin verin. Bütçenize bağlı olarak, gelirlerinizin bir kısmını belirli bir satış döneminden yerel bir amaca bağışlamayı da önerebilirsiniz.

 

Promosyonlar

Bir müşteri mallarınız veya hizmetleriniz hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunda promosyon paketlerine hazır olun. Müşteri referansları ve işinizle ilgili kısa bir geçmişin yanı sıra ürünleriniz ve hizmetlerinizle ilgili misyonunuz, değerleriniz ve ayrıntılarınızı ekleyin. Potansiyel müşteriler hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunuza bağlı olarak, mal veya hizmetinizin hayatlarını nasıl kolaylaştıracağını göstermek için kendilerine özgü bilgileri de ekleyebilirsiniz. Şüphesiz ki promosyonlar işletmenizi tanıtmanız için bulunmaz fırsatlardır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 03:07 CEVAPLA

    Ucuz pazarlama taktigi bazı insanlara özgü bir sanattır diye dusunuyorum

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 15:15 CEVAPLA

    Dikkat çekici hareketler ya da sözler ile müşteri çekebilirsiniz. Çeşitli etkinlikler, hediye ve promosyonlar düzenlemeniz katkı sağlayabilir. Bir bölgedeki insanları kendinize çekmek istiyorsanız o alandaki insanların niteliklerine göre hareket etmeniz gerekir bence…