• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Aralık 2020 18:25

Suyun İnanılmaz Faydaları

Suyun İnanılmaz Faydaları

İnsanoğlunun hayatında her zaman su bulunmaktadır. Peki suyu diğer tüm içeceklerden ayıran özelliği nedir? Her şeyden önce suyun tanımlayarak başlayalım su: hayat kaynağı diye tanımlanır. Suyun bileşenleri denilince herksin aklına hidrojen ve oksijen aklına geliyor evet su iki hidrojen ve bir oksijenin bileşiminden meydana geliyor tabi bu esnasında enerji ortaya çıkıyor bu olayda elektroliz deniyor. Her insanın günlük su alımı kilo değerlerine göre değişse de bilim adamları sağlıklı bir bireyin günlük su alımının 2,5 litre olmasının söylüyorlar. Bilim adamları suyun önemini şu şekilde ifade ediyor vücudumuzun %60’ı, beynimizin %70’i, ciğerlerimizin %90’ı neredeyse sudan oluşmaktadır bundan dolayı su eksikliği ciddi sorunlara problem olabilir.

 

İnsan yakıtı: Su

Suyun vücuttaki kullanım alanlarını saymak epey bir vakit alır. Eklemlerin daha rahat hareket etmesi ve kolay bir şekilde görevlerini yerine getirmesinde, omurilik ve daha çok dokunun beslenmesinde, vücut ısısının korunmasında, zehirli toksinlerin idrar yoluyla atılmasında yardımcı olur. Bu kullanımları başta olmak üzere birçok faydası olan su vücudumuzun yakıtı diyebiliriz.

 

Yemeklerden daha önemli

Su bir insanın hayatta kalması için yemeklerden daha önemlidir. Bilim adamaları yemek yemeden bir insan 1 ay dayanabilir fakat su içmeden 1 hafta zor dayanır diye bahsetmektedir. Eğer bir insan su tüketimini keserse bir hafta sonra vücutta kan miktarı azalır. Kalp ise hücrelere gereken oksijeni pompalamak için daha fazla çalışmak durumunda kalacak. Eğer susuzluk vücutta devam ederse mide bulantısı baş ağrısı gibi belirtilerle beraber ölüme kadar gidebilir.

 

Suyun fazlası zarar

Her şeyde olduğu gibi suyu daha fazla tüketmek zararlıdır peki birçok faydası olan suyun insan için zararı olur mu? Elbette olmaktadır fazla su tüketen vücut kendisinde hiperhidrasyon denilen bir olayı tetiklemeye başlayacak ve şişmeye başlayacak vücut ve sonrasında bu durum devam ederse insanı ölüme kadar götürür sadece bu olaydan dolayı birçok maratoncu hayatını kaybetmiştir.

 

Zaman su kullanımında da etkilidir şöyle ki gün içerisinde vücudumuzun su mekanizmasına çok güvenmemek gerekir çünkü vücudumuzun su mekanizması insanı harekete geçirene kadar vücut belli bir sıvı kaybına uğramıştır. Buna çözüm olarak bilim adamları vücuda gün içerisinde sıvı takviyeleri yapılması gerektiğinden bahsediyor.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Selma Yılmaz 28 Şubat 2021 18:48 CEVAPLA

    Yemeklerden önce bir bardak su içmek, yemek yerden ve yemek sonrasında sindirime yardımcı olmaktadır. Aslında birçok hastalığın tedavisi, insan vücudunun susuz bırakılmamasından geçer. Böbrek gibi önemli organların en temel ilacı sudur. Fazlası zarar olduğu gibi, gün içerisinde belirli ölçülerde kullanım sağlanmalıdır.