• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

21 Ağustos 2018 20:07

Stratejik Planların Başarısız Olmasının Nedenleri

Stratejik Planların Başarısız Olmasının Nedenleri

Her markanın bir stratejik planının olması gerektiğinden sık sık söz etmiştik. Hatta bu stratejik planlar kısa, orta ve uzun vadede olmalıydı. Peki ya nasıl oluyor da bu stratejik planlar zaman zaman kesintiye uğruyor, başarısız oluyor? Bugün bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız.

 

Önerilen yazı: Firmaların Pazarlama Stratejisi 

 

Planları yapmak için yapmak

Türkçe’de yapmak için yapmak diye bir deyiş vardır. İşte bunu planlarınızdan çıkarmanız gerek. Yapmak için yapmak çok tehlikeli bir eylemdir. Yapmanız gereken bir şeyi yapmışsınız gibi gösterir fakat gerçeklerle alakası yoktur. Eğer yapmanız gereken şey markanızın geleceğine yön verecek bir plansa gerçeklerle ilgilenmeniz gerekir. Eğer planlarınızı yapmak için yapıyorsanız sizi ileride büyük sıkıntılar bekliyor olabilir.

 

Odaklanmamak

Markanızla ilgili kararlar verirken, markanıza yön verecek adımları adarken tam anlamıyla kendinizi yapacağınız işlere adamanız gerekir. Eğer kendinizi tamamen veremiyorsanız bir şeyler hep eksik kalacaktır. Stratejik planların başarısızlığına sebep olabilecek bir olaydır bu.

 

Profesyonel olmamak

Bir markanın liderinin her konuda yetkin olmasına gerek yoktur. Fakat bir liderin bazı konularda profesyonellere danışmayı biliyor olması gerekir. Eğer işlerinizde doğru kişilerle çalışmıyorsanız bu da bir başarısızlık sebebidir.

 

Yetersizlik

Her ne kadar bazı şeyleri çok iyi yapıyor olduğunuza da inansanız bazı konularda yetersiz kalmak başarısızlığa yok açabilir. Bu yetersizlik maddi anlamda, ekip konusunda olabileceği gibi bir çok konuda olabilir.

 

Ar-ge Eksikliği

Bir markanın piyasada yer alabilmesi için hedef pazarın koşulları, varlığı incelenmelidir. Eğer gerekli araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılmıyorsa markanın gelecekteki varlığı risk altına alınmış olabilir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.