• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

18 Ağustos 2018 18:12

Sosyal Medya’nın Gerekliliği

Sosyal Medya’nın Gerekliliği

Dünyada ve ülkemizde milyonlarca insanın yer aldığı sosyal medya siteleri sadece bir sosyal ortam olmaktan çıkarak bugün bir ticaret merkezi haline geldi. Buna rağmen markasını internete taşımakta kararsız olan yöneticiler için bazı verileri derledik.

 

Sosyal medyayı büyük bir çoğunluk kullanıyor. Bugün ülkemizin herhangi bir yerinde bir sosyal medya hakkında röportaj yapacak olursak çoğu kişi bahsettiğimiz mecralar hakkında fikir beyan edecektir. Ortalama bir kullanıcının sosyal medya sitelerinde 7-8 civarında hesabı bulunuyor. Sadece 2017 yılının ortalarında 120 milyon internet kullanıcısı sosyal medya kullanmaya başladı.

 

Yalnızca Facebook’ta günde 8 milyar video görüntülemesi oluyor. Sosyal medya sitelerinde saniyede onlarca video, fotoğraf, yorum paylaşılıyor.

 

Özellikle Instagram kullanıcıların birçoğu herhangi bir markanın hesabını takip ediyor. Daha çok görselliğe dayalı olan bu sosyal medya sitesi kullanıcıların ilgisini daha çok çekiyor.

 

Kullanıcıların büyük bir bölümü artık çok daha aktif kalıyor. Özellikle Youtube’da ortalam bulunma süremiz 40 dakika. Youtube’da insanlar aylık ortalama 3 milyar arama yapıyor. Twitter’da yılda 200 milyardan fazla tweet atılıyor.

 

Bugün dünya genelinde yaklaşık 5 milyon marka Facebook’a reklam veriyor. Dünya markaları yıllık sosyal medya reklamına 35 milyar dolar para harcıyor. Ve bu rakam yalnızca sosyal medyaya dayalı reklam çalışması.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.