• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

30 Ağustos 2019 15:14

Sosyal Medyada İnsanları Etkilemek

Sosyal Medyada İnsanları Etkilemek

Sosyal medya hayatımızı şekillendirmek için muazzam bir yer. Milyonlarca insan bu sosyal medya sitelerini kullanıyor. Her geçen gün sosyal medya siteleri kullanıcı sayısını artırıyor ve her gün hayatımıza yeni bir sosyal mecra katılıyor. İnsanlar sosyal medyanın varlığıyla birlikte hayatını daha dinamik yaşamaya başlıyor. Bazen kişisel bir tatmin, bazen büyük kitlelere ulaşmak için bazen de satış yapmak için mükemmel bir ortam sosyal medya. Zaman zaman iyi derecede kullanamadığımızdan yakınsak da sosyal medyayı yerinde kullandığımızda bizim için çok daha faydalı olabileceğini anlayacağız.

 

Sosyal medyada nasıl insanları etkileyebilirim?

 

  • Öncelikle sosyal medya sitelerinde insanlara hangi amaçla ulaşmak istediğinizi belirleyin. Bu doğrultuda kendinize bir kategori seçmek zorundasınız. Bu kategori sizin uzmanlık alanlarınızdan birisi olmalıdır. Çünkü sürekli içerik üretmek zorunda olduğunuz, insanlara bu konuda bilgi vermek zorunda olduğunuz bir alan olacak bu. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. Ayrıca seçeceğiniz niş olmalıdır. Yani kimse tarafından herhangi bir çalışma yapılmamış veya bu sektörde hizmet veren insanların az olduğu bir alan. Bu sayede çok fazla rekabet ortamına girmeden çok fazla kişiye ulaşabileceksiniz.
  • Sektörünüzü seçtikten sonra kendi ilkelerinizi ve sınırlarınızı belirlemelisiniz. Bu sınırlar sizin çalışma prensibinizi belirleyecek en önemli unsurdur.
  • Kullanacağınız kanalların belirlenmesi gelir modelinizi de etkileyeceği için iyi bir seçim yapmak gerekir. Aslında çoğu platformda organize bir şekilde varlığınızı göstermeniz de mümkündür. Bunun devamlılığını takipçilerinizin taleplerine göre şekillendirebilirsiniz.
  • İçerik üretmek takipçilerinizin artmasını ve mevcut takipçilerinizin size olan sadakatini sağlayacaktır. Bunun için kaliteli içerik üretmeye çalışın ve ürettiğiniz içerikleri doğru bir şekilde dağıtmaya dikkat edin.
  • Varoluş amacınız dikkat çekmek veya para kazanmak olmamalı. Bunun için insanların hayatında yer edinmeye çalışın. Bu edindiğiniz yeri onların hayatına dokunuşlar yaparak genişletin veya sağlamlaştırın. Edindiğiniz kitleyi zamanla büyütmeye çalışın.
  • Takipçilerinizi dikkate alın ve onların varlıklarına saygı duyun. Onlarla iletişim halinde olmaktan sakınmayın. Takipçilerinizi dinlemeyi öğrenin ve onlara bir şeyler söyleyin.
  • Güncel ve sürekli kalın. İnsanlar güncel olmayan şeyleri takip etmeyi sevmez. Bu yüzden güncellik önemlidir. Ne yaparsanız yapın üretiminizi organize edin ve sürekliliğini sağlayın.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 00:44 CEVAPLA

    Sosyal medyada insanları etkileme sanatını kullanmak gerekir. Her yönden etkili olacağını düşünmekteyim.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 16:30 CEVAPLA

    Sosyal medyada insanları selfie çekip dudak büzme veya teşhircilik ile etkilemek bu aralar çok moda bu doğru. Ama gerçekten çok yapay sınız hatta çok itici siniz.