• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

25 Ağustos 2018 12:57

Satışta Kelimelerin Gücü

Satışta Kelimelerin Gücü

Bazı kelimelerin özel güçleri vardır. Bir anda insanın içinde farklı duyguları uyandırabilir. Bu ticaret hayatı için de böyledir. Eğer bir müşteriyi ikna etmek istiyorsanız kelimelerin sihirli gücünden faydalanmanız gerekebilir.

Burada verdiğimiz bazı kelimeleri ve bunların psikolojik etkisini değerlendirerek konuşmalarınızı düzenleyebilir, müşterilerinizi etkilemeye çalışabilirsiniz. Bu kelimelerin satışları tetikleyici gücünü görmezden gelmeyin.

 

Tavsiye edilen kelimeler

 

Çünkü

Bu kelime bir önceki yargının nedenini açıklar niteliktedir. Müşteriler genelde nedenleri görmek ister. Bu yüzden “çünkü” kelimesi müşterilerin aklındaki soruları cevaplaması için güzel bir kelimedir. Aynı zamanda bu kelimeyle müşterilerinizin neden satın alması gerektiğini de açıklayabilirsiniz. “Bu ürünü satın almalısınız çünkü…”

 

Bedava

Her insan bir şeylere bedelsiz sahip olmak ister. Her ne kadar sattığınız ürünün bir bedeli olsa da diğer ürünlere kıyasla “bedava” nitelik taşıdığını müşterilerinize hissettirebilirsiniz.

 

Garanti Etmek

Her insanın içinde yatan bir duygudur, garanticilik. Bu yüzden müşterilerinize bir şeyleri garanti etmek güven duygusunu körükleyecektir.

 

Kolay

Bu kelime basitliği sembolize eder. Zaten hayatımızda her şeyin kolay olanını aramaz mıyız?

 

Harekete Geçin

Müşterilere karşı harekete geçirici kelimeler kullanmak önemlidir. Örneğin; “sahip olun”, “şimdi iletişime geçin”, “hemen ulaşın” gibi kelime öbekleri harekete geçiricidir.

 

Size Özel

Her insan özel olmak ister. Siz de bir satıcı olarak müşterilerinize özel olduklarını hissettirebilirsiniz. Onlar için yaptığınız sunumları “size özel” kelime öbeğiyle sunun.

 

Kazan

Şüphesiz ki her müşteri kar etmek ister. Aslında ürünlere verilen bedeller de büyük bedellerden kaçmak içindir. Bu yüzden onlara karlı olduklarını, kazanç elde ettiklerini hatırlatmakta fayda var.

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.