• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

24 Ağustos 2018 01:27

Satış Verimini Artıran Taktikler

Satış Verimini Artıran Taktikler

İşletme sahiplerinin sıkça şikayet ettiği konuların başında satış veriminin düşük olması geliyor. Bu satış verimini etkileyen birden fazla faktör göze çarpıyor. Tabii bu satış verimini düşüren sorunların başında işletmelerin yanlış politikaları yer alıyor. Sonuçta aynı sektördeki diğer işletmeler de aynı türdeki insanlara hitap etmesine rağmen nasıl oluyor da satış verimi daha fazla oluyor? Bu soruya yanıt arayacağız.

 

Hızlı Temaslar

Müşteriler sordukları sorulara çok daha hızlı yanıt almak istiyor. Aramalarının yerine daha çabuk ulaşmasını, gönderilen mesajlara çok daha hızlı cevap yazılmasını umuyor. Eğer müşterilerinizle ilişkilerinizde hızlı temas kurmaya önem gösterirseniz bu size büyük bir fayda sağlıyor.

 

Dikkat Çekmek

Müşterilerin dikkatini çekmek önemli bir unsur. Reklam yaparken olsun yahut bir müşteriye işletmenizde ürününüzü tanıtırken olsun ilk dakikalar içinde müşterinin ilgisini çekmek önemli bir yöntem. Çünkü insanların bir şeylere karşı görüşü ilk bakışta oluşuyor. Eğer ki bir önyargı söz konusu ise bu yargıyı kırmak oldukça güç hale gelebiliyor.

 

Günlerin Etkisi

Bazı günler işletmeler için önemlidir. Hatta günlerden ziyade zaman da önemli bir kavramdır. İşletmenizin konseptine göre bu zamanlara önem verebilirsiniz. Bazı işletmeler iş çıkışı saatinden sonra daha ilgi çekici olabiliyor mesela.

 

Pozitif İlişkiler

Her işletme bunu başaramıyor maalesef. Pozitif ilişkiler her yerde insanlara ekstra katkı sağlar. Ticari faaliyetlerde de bu böyledir. Eğer pozitif tutumunuzu korumayı başarabilirseniz müşterileriniz sizi kendinize yakın hissedecektir. Bu da sizin ticari faaliyetlerinizde olumlu bir ivme kazanmanızı sağlayabilir.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 21:25 CEVAPLA

    En önemli olan hızlı temastır. Sebeplerine gelince müşteri bir ürün alırken bilgi sahibi olmak ister. Ürün almaya gelen müşteri genelde internet ortamında ürün hakkında bilgi sahibi oluyor ve bizlere ürünü almaya geldiğinde bizim bilgimiz eksikse tatmin olmuyor ve ürünü almadan gidebiliyor. Satışı internet ortamında yapacaksak ise müşteriye en kısa sürede dönüş yapmalıyız. Kısa zamanda dönüş yapmadığınız da müşteri başka bir alternatif bulup başka yerden almaktadır.