• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

10 Temmuz 2019 12:42

Restoranlar Neden Başarısız Oluyor?

Restoranlar Neden Başarısız Oluyor?

Ülkemizde her yıl binlerce restoran açılıyor ve binlercesi de kapanıyor. Restoranların başarısızlığına dair birçok fikir olsa da henüz bu görüşlerde hemfikir değiliz. Ancak söylemekte fayda var ki restoranların başarısızlığının altında tek bir sebep yatmıyor. Restoranların başarısızlığı bir süreçtir ve bu süreci tetikleyen birçok olumsuz faktör olabilir. Kaçınmanız ve kendinizi düzenlemeniz gereken bazı unsurları listeledik.

 

Konum

Bir restoranın olmazsa olmazı bulunduğu yerdir. Kolayca erişilemeyen, park sıkıntı olan, çok zor ve ulaşılamayan bir tarafta olması, yol üzerinde tespit edilemeyen kadar kötü bir yerde olan restoran başarısızlığa koşan bir işletmedir. Bunu çözmek için potansiyel müşterilerinizi belirledikten sonra uygun bir lokasyon belirleyin. Bu lokasyon içinde de uygun bir yer bulmak için de bir emlakçı ile çalışın. Tabi konseptinizi tercih edeceğiniz yere yansıtmak için profesyonel bir destek almayı da unutmayın.

 

Liderlik eksikliği

İşletmeci ve işletme sahibi olarak tüm işleri kendiniz yapamazsınız. Bu yüzden vizyonunuzu anlayan ve arkanızda olan güvenilir düşünceli ve yetenekli yönetici ve lider ekibine ihtiyacınız var. Liderlik sizinle başlar, bu yüzden çalışanlarınıza iyi bir örnek olmaya çalışın. Ardından çalışanlarınızı bu doğrultuda aydınlattığınızdan emin olun. Bu konuda istekli olan çalışma arkadaşlarınızı teşvik etmeyi ve onlara destek olmayı da unutmayın.

 

Müşteri deneyimi

Mükemmellik gerekli olmasa da ekibinizi gıdadan restoranın temizliğine ve kendi tutumlarına kadar, müşterinin deneyiminin tüm yönlerinde ilerleme kaydetmeye ve sürekli iyileştirmeye odaklanmaya teşvik edin. Bir hata yapıldığında, her zaman özür dilemeyi ve durumun nasıl daha iyi hale getirileceğini sormayı bildiklerinden emin olun. Çünkü müşterileriniz restoranınızdan memnun bir şekilde ayrılmıyorsa bu sizin için birçok müşterinin kaybı demektir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 02:42 CEVAPLA

    Neden başarısız oluyor sorusunun yanıtı sanırım giderler. Ayrıca genelde paraşi olan, işi bilmeyenler giriyor bu işte nakit dönen para var diye,bu sefer iş yapan insanlarında baltaliyorlar sebebi bu olsa gerek

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 14:21 CEVAPLA

    Öncelikle yukarıda belirtildiği gibi restoranın konumu çok önemli. İnsanların sürekli geçtiği noktalara açılırsa müşteri sayısı da artar. Çoğu işletme bu hatadan dolayı erkenden kapanmak zorunda kalıyor. Lokasyon seçimi ve o lokasyonda ki insanların özellikleri bilinmesi gerekiyor.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 17:39 CEVAPLA

    Ürün kalitesi, çalışanların güler yüzü ve ortamın nezihliği bunlar çok önemli etkenlerdir. Bir restorantta olmazsa olmazlardır. Bu yüzden çoğu başarısız.