• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

20 Ağustos 2018 15:08

Rakip Analizi Yapmak

Rakip Analizi Yapmak

Rakipler işletmeler için bulunmaz bir nimettir. Özellikle sizinle benzer özelliklerdeki rakiplerinizi incelemek işletmenize güzel fırsatlar tanıyabilir. Bu yüzden etiğe uygun bir şekilde rakiplerinizi gözlem altında tutmanız sizin için faydalı olabilir.

 

 

Rakip Bulmak

Öncelikle bu işin giriş ve en önemli kısmıdır. Rakibinizi bulmak sizin için biraz zor olabilir. Fakat detaylı bir inceleme aşamasından sonra rakiplerinizi belirlemek ve bunları sıkı takibe almak size uzun vadede birçok fayda sağlayacak.
Rakip bulurken kendinize “rakibim kim” şeklinde soru yöneltmeniz doğru olabilir. Çünkü belirlediğiniz rakip de sizinle aynı doğrultuda olmalıdır. Sizinle alakalı olmayan, sizden bağımsız bir işletme size rakip olmayabilir.

 

Araştırma

Rakibinizi buldaktan sonra olay bitmiyor maalesef. Kendinize rakibinizi tanımak için bir süre ayırmanız gerekiyor. Bu süre sizin araştırma becerinize ve araştırma yoğunluğuna göre değişebilir. Fakat detaylı bir inceleme sizi bir sonraki adıma taşıyacaktır.

 

Değerlendirme

Rakibinizi buldunuz ve araştırma aşamasına geçtiniz. Araştırma aşamasında birçok veriyle karşılacaksınız. Fakat iş burada da bitmiyor. Bu araştırma verilerini doğru bir biçimde yorumlamak, değerlendirmek gerekiyor.

 

Uygulama

Değerlendirme aşamasında edindiğiniz bilgileri uygulama aşamasında kullanabileceksiniz. Fakat bu aşamada işletmenizin gerçeklerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Özellikle bu aşama diğerlerine göre daha kritik olduğu için “etik” kurallarını da dikkate almakta fayda var.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.