• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

30 Haziran 2019 12:18

Profesyonel İşe Alım Yöntemi

Profesyonel İşe Alım Yöntemi

Çalışanlarınızın işletmenizin yüzü olduğu ve kurumsallığınızı yansıttığını herkes biliyor. Ancak bazı işletmeler çalışanlarını doğru seçmede zorluk çekiyor. Çalışanlar işletmenizin geleceğine yön veren ve sizinle birlikte bu geleceğe eşlik eden önemli kişilerdir. İşe alma süreci işletme sahipleri tarafından titizlikle yürütülmelidir. Üstelik sık sık masrafa girmemeniz için doğru kişileri doğru zamanda işletmenizin bir parçası yapmalısınız.

 

“Ne kadar çalışırsanız o kadar çok kazanacaksınız”

Bu konsept hiç bir zaman şaşmadan çalışanları motive eder. Bu düşünsel hedefle hem işletmenizi büyütebilir hem de çalışanlarınızı memnun edebilirsiniz. Çünkü çalışanlar her zaman daha fazla kazanmak ister ancak işletme sahipleri de bunun aksine ödemelerden daha fazla kısmak ister. Burada büyük bir çelişki var fakat bu çelişkiyi bu düşünsel eylemle birlikte yenebilirsiniz. Çalışanlarınız geliri çalışma düzeyine bağlı olduğu için daha fazla çalışacaklarından şüpheniz olmasın.

 

Çalışanlara Değer Verin

Eğer siz çalışanlarınıza değer verirseniz ve onların durumunu gözetirseniz hiç şüphe yok ki onlar da sizin işletmeniz için en mükemmel şekilde çalışacaktır. Bu sonsuz bir döngü gibidir. Eğer tam tersini yaparsanız çalışanlarınız işletmenizi önemsemeyecek ve günü doldurmaya çalışacaktır. Bu yüzden iş alımlarında da potansiyel çalışanınıza karşı iyi davranın ve ona değer verdiğinizi hissettirin.

 

Çalışanlarınızı Eğitin

Öyle bir çağdayız ki artık bildiğimiz kavramların dahi tanımları sürekli değişiyor. Bu değişken çağa ayak uydurmak için eğitime, gelişmeye son derece açık olmak gerek. Bu yüzden eğer bir kişiye iş imkanı sağlamak istiyorsanız eğitime açık olup olmadıklarını öğrenin. Çünkü çalışanlarınızı eğitmek her zaman işletmenizin gelişimi için önemli katkılar sağlar.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 15:10 CEVAPLA

    Bu işe alım için bir yönetim oluşturmak gerekir. O ekip durumu değerlendirip sağlıklı bir rapor sunar. Böylece daha doğru kararlar alarak iş için personel tercihi yapabilirsiniz. Çalışanlara değer vermekte gerekiyor…

  • merve tufan 19 Nisan 2020 20:13 CEVAPLA

    İşe almada hangi rol oynanıyor tam vakıf değilim ama işe alım süreçleri çok torpilli kimi firmalarda. İş bu hal olunca da insan umutsuzluğa kapılıyor.