• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

10 Temmuz 2019 12:40

Parasız, Sermayesiz Bir İşe Başlamak

Parasız, Sermayesiz Bir İşe Başlamak

Herkesin sandığının aksine para bir iş kurmak için olmazsa olmaz değildir. Elbette paranın veya sermayenin iş yönetimi için büyük bir önemi vardır fakat mutlak olması gereken şey para değildir. Bunu anlamak için bugünün dünyasında en çok gelir elde eden markalara bakmak ve anlamak gerek. Apple, Google veya Disney… Küçücük yerlerden başlayan üstelik yeterli para ile başlangıçta finanse edilemeyen bu projeler bugün dünyada neredeyse herkes tarafından bilinen markalar. Peki bu nasıl oldu? Elbette bunun kesinlikle bir cevabı var. Her ne kadar paraları olmasa da onların sermayesi fikirleriydi. Zaman, fikir ve kararlılık sizi başarıya ulaştıracak şeyler.

 

Eğer bu makeleyi okumaya devam ediyorsanız işinizi kurmak için güçlü bir fikre sahipsiniz diyebiliriz. Girişiminiz geleceği bu fikrin devamlılığına ve kararlığına dayanıyor. Bunu hayata geçirmek için mevcut becerilerinizi geliştirmeye devam edin, atılacağınız veya atıldığınız sektörü tanımaya ve anlamaya çalışın. Ayrıca özgün bir fikre sahip olmak ve niş bir alana odaklanmak sizin için faydalı olacaktır.

 

Peki niş nedir?

Her girişimci rekabetsiz bir ortamda tekel olmak ister. Bu zor bir şeydir fakat gerekli araştırma sürecinden sonra yapılabilecek bir girişimdir. Yalnızca yapılmamış bir girişime odaklanmanız yeterli. Bunun için alanında lider ve rakipsiz girişimlere bakmanız yeterli olacaktır. Özgün bir fikir sizi milyoner yapabilir. Özgün bir fikir sesinizi milyonlara duyurmanızı sağlayabilir.

 

Çalışmalarınız devam ederken sesinizi halka arz etmeniz önemlidir. Bunun için dijital medyadan faydalanmalısınız. Sosyal medya siteleri, haber kaynakları, web siteleri ve daha fazlası. Öncelikle dijital medyada kurumsal görünümünüzü inşa ettikten sonra sesinizi duyurun.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 02:48 CEVAPLA

    Tabiki parasız sermayesiz iş zor. İnsaniň elinde para güç demek her kapıyı açar. Artık para ile para kazanma dönemindeyiz. Yoksa gene ufakbtefek yapılacak işler bulunur. Bu şartlarda sermaye büyütmek Zor ama her iş farklı kapıyı açar. Bir bakmissiniz kısa sürede ummadiginiz yerlere gelebilirsiniz.

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 14:28 CEVAPLA

    Günümüzde rekabetsiz ortam bulmak biraz zor gibi. Sermayesiz de işe başlamak büyük risk bence. Kendinizi şansa bırakıyorsunuz. Karşınızda bütçeli rakipler varken ayakta kalmak sıkıntılı olabilir.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 17:56 CEVAPLA

    Sermayesiz iş nasıl olur ki çok zor. Yoktan var etmek gibi bir şey olsa gerek. Gerçekten zor. Bunu başarabilen in de mutlaka elinden biri tutmuştur.