• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

10 Temmuz 2019 12:36

Önemli Dijital Yatırım Gerekçeleri

Önemli Dijital Yatırım Gerekçeleri

Her ne kadar işletme sahiplerimizin bir kısmı internette yer almasa da internetin gücü yadsınamaz bir gerçektir. Araştırmalara göre son dönemde işletme sahiplerinin %75’i dijital harcamalar için yatırım yapmayı düşünüyor. Bu veri işletmelerin dijital pazarlamanın getirebileceği faydaları fark etmeye başladıkları görülüyor, ancak bir yandan da yatırım yapmakta isteksiz olan birçok küçük işletme var gibi görünüyor. Dijital pazarlama, küçük işletmelerin gerçekten de başarılı olabileceği ve büyük bir yatırım getirisi görebilecekleri bir alandır. Dijital pazarlamanın yararlarından ikna olmamanız durumunda, küçük işletmenizin buna yatırım yapması için birçok neden var.

 

Müşterileriniz online

Bazı işletmeler müşterilerinin çevrimiçi olmadığına inanıyor, bu nedenle dijital pazarlamaya yapılan bir yatırım onlara değmiyor gibi görünüyor. Ancak, tüketicilerin yüzde 97’si yerel bir satın alım yapmadan önce çevrimiçi görünüyor. Dijital yatırımı yapmayan küçük işletmeler gerçek fırsatları kaçırabilir. Küçük işletmeniz için bir web siteniz yoksa sizin işletmenizi tercih edebilecek potansiyel müşterilerinizi her anı kaçırmaya devam ediyorsunuz demektir.

 

Tüketici beklentileri değişti

Çağın değişimi ile birlikte üretim ve tüketim algımız da değişti. Müşterilerin davranışları eskiye göre çok daha farklı. Artık dijital varlığı olan markalar müşterilerin karşısında olumlu bir pozisyonda oluyor. Müşteriler artık bu çağda hemen cevap bekliyor ve anlık muhattap birilerini bulmak istiyor. Dijital varlığınız bu konuda sizi önde çıkaracak.

 

Mevsimsel trendlerden yararlanın

Dijital bir pazarlama stratejisi olmadan, mevsimsel eğilimlere ayak uydurmak daha zordur. Black Friday örneğini ele alalım. Araştırmalar, e-posta pazarlaması ve mobil alışverişin o günlerde artan bir satış faktörü olduğunu gösteriyor. İşletmeniz bu büyük alışveriş gününden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsa, e-posta ve mobil pazarlamayı kampanyalarınıza nasıl dahil edeceğinizi düşünmeli.

 

Müşterileriniz mobil

Akıllı telefon, günlük hayatımıza devam etme biçimimizde devrim yarattı. Günümüzde tüketiciler, kişisel bilgisayarlarıyla her şeyi parmaklarının ucuna getiriyor. Google, artık mobilde masaüstünden daha fazla arama yapıldığını onayladı. Mobil müşterilerinizi hedeflemek için sitenizin mobil cihazlarda görüntülenmesi için optimize edilmesi gerekir. Sitenizi mobil cihazlar için optimize etmek de çok zor bir işlem değildir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 02:51 CEVAPLA

    En önemlisi mevsimler trendler olmalı.