• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

29 Mart 2020 00:30

Nöbetçi Eczaneler Nasıl Belirlenir?

Nöbetçi Eczaneler Nasıl Belirlenir?

Nöbetçi eczaneler her yerleşim merkezinde belirlenerek, kişilerin sağlık alanında çaresiz kalmamaları adına ideal bir konumda yer almaktadır. Bizzat Sağlık Bakanlığı tarafından ortaya konulan bu seçenek, il sağlık müdürlükleri tarafından da desteklenerek, kontrolleri sağlanabilecek tipte olmasıyla bilinmektedir. Çayyolu nöbetçi eczane için de aynı işleyiş ortaya çıkmakta olup, her sene belirli bir programa dahilinde listelenmektedir. Hangi gün hangi eczanenin nöbetçi olduğunu öğrenebilmek bu sayede mümkündür. İlgili yazılar her bir eczaneye de iletilerek, nöbetçi oldukları tarihlere ön hazırlık yapmaları konusunda da bir bildirim özelliği de içermektedir. Her zaman bu işleyiş devam edecek ve genel olarak etkili sonuçlarını da sunabilecektir.

Nöbetçi eczanelerin belirlenmesi evresinde ilk olarak eczane sahiplerinin nöbetçi olmak adına taleplerde bulunması gerekmektedir. Çayyolu nöbetçi eczane kapsamında bu taleplerin İl sağlık Müdürlüğü tarafından dikkate alınarak, gelecek yılın nöbetçi eczane çizelgesine dahil edilmesi söz konusudur. Günlük olarak ortaya konulacak nöbetçi eczane sıralamalarında bu noktaların da varlık göstermesi bu sayede mümkün olabilecektir. Nöbetçi eczanelerin kendilerine ayrılan gün içerisinde 24 sat boyunca açık kalarak, vatandaşların var olan ilaç ya da medikal ürün gereksinimlerini karşılamak adına hizmet verdikleri de söylenebilmektedir. Eczanelerin işleyişinin sürdürülebilmesi açısından nöbetçi eczanelerin varlığı önemli bir detay olarak adlandırılabilmektedir. Bundan dolayı da nöbetçi eczanelerin oldukça kullanışlı bir faaliyet olduğu da söylenebilmektedir.

Çayyolu Nöbetçi Eczaneleri Çalışma Saatleri

Nöbetçi eczanelerin çalışma saatleri diğerlerine nazaran daha farklı bir biçimde işlemektedir. Standart bir biçimde hizmet veren eczaneler ortalama 10 saat boyunca vatandaşlara hizmet vermektedir. Ancak Çayyolu nöbetçi eczane dahilinde bu çalışma biçimi 24 saat olarak adlandırılmaktadır. Mesai saatleri içerisinde de devreye giren nöbetçi eczaneler; resmi tatillerde de çalışmaya devam etmesiyle bilinmektedir. Hafta içi etkisi daha az hissedilse de hafta sonlarında ya da tatil evrelerinde nöbetçi eczanelerin olmazsa olmaz oldukları da adlandırılabilmektedir. Her zaman açık halde devreye giren nöbetçi eczanelerin görev süreleri bir gün olarak bilinmektedir. Sonraki gün içinde aynı yerleşim yerinde yer alan farklı bir eczane görevi devralacaktır.

Çayyolu Nöbetçi Eczane İletişim Bilgileri

Nöbetçi eczanelere dair harekete geçecek olan kişilerin iletişim ve adres bilgileri nezdinde hareket ettikleri söylenebilecektir. Çayyolu nöbetçi eczane doğrultusunda  iletişim bilgilerini kolaylıkla edinebilmek söz konusu olabilmektedir. Nöbetçi eczaneler ile ilgili adres bilgilerini ve iletişim verilerini elde etmek için internet odaklı bir faydalanma durumu söz konusu olabilmektedir. Web siteleri aracılığıyla tüm bu bilgileri kolay yoldan tedarik etmek söz konusu olabilecektir. Böylelikle de eczane arayan kişiler için bir çıkış kapısı olacak ve tüm medikal ürünleri temin etmeleri noktasında da etkili bir hizmet tipi olarak da görülebilecek biçimde yer almaktadır.

Nöbetçi eczaneler kapsamında halka bilgi vermek de belirli bir kural dahilinde belirlenmiştir. Her eczane kapalı olduğu saatlerde dahi nöbetçi olan eczaneler hakkında bilgi vermekle yükümlüdür. Çayyolu nöbetçi eczane iletişim bilgilerinin belirlenmesinde geçerli olan bu kurallar her eczane tarafından harfiyen uygulanmaktadır. Eczanelerin vitrinlerinin ışıklandırılması ve nöbetçi olan eczaneler hakkında detaylı bilgiler verilmesi durumu da ortaya çıkabilmektedir. Bu veriler ışığında nöbetçi eczaneler hakkında daha kısa süre içerisinde bilgi sahibi olabilmek söz konusudur. Aynı zamanda da eczanelerin yerleri ve iletişim bilgileri konusunda da tüm bilgileri elde etmek oldukça basit bir şekilde ortaya konulmaktadır. Her zaman bu işleyiş kendini gösterecek ve nöbetçi eczaneler kuralları kapsamında da ortaya çıkacak türde olacaktır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 12:34 CEVAPLA

    Nöbetçi eczanelerin nasıl seçildiğini merak ediyordum. Bu haberle öğrenmiş oldum teşekkürler 🙂 Ben harf algoritmasına göre sırayla nöbetçi olduklarını düşünüyordum.Bazı büyük şehirlerde nöbetçi eczane sayısının arttırılması gerekiyor.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 15:48 CEVAPLA

    Daha önce nasıl belirleniyordu gene bence o şekil. Ya da çevrede ki eczanelerin birbirlerine olan iletişimleri ile ölçülüyor dur.