• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

25 Ağustos 2018 16:14

Müşterinin Dikkatini Dağıtan Unsurlar

Müşterinin Dikkatini Dağıtan Unsurlar

Bir şeyleri pazarlamaya çalışan her insan müşterisinin ilgisini çekmeye çalışır. Eğer müşterinin ilgisini çekmek için bir çaba güdüyorsanız müşterinin ilgisinin dağılmaması için de çaba göstermelisiniz. Çünkü satış yaptığınız mağazada, ofiste bulunan nesneler ve diğer şeyler müşterinin dikkatini, hizmetinize olan ilgisini dağıtabilir.

 

Müzik Seçimi

Hangi mağazaya girerseniz girin büyük bir ihtimalle orada yabancı müzik çalıyor olacaktır. Çünkü insanların çoğu yabancı dil bilmediği için bu müzikler her zaman geri planda kalacaktır. Eğer ki mağazalarda Türkçe müzik çalıyor olsaydı insanlar Türkçe müziklere dikkat edecek dikkatlerini farklı yöne vermiş olacaktır. Bu yüzdendir ki müzik dikkat dağıtıcı bir şey olabilir. İşletmenizde yabancı müzik açmanız faydanıza olabilir.

 

Aksesuar

Özellikle sektörünüzden bağımsız olarak satış yaptığınız yerde objelerin bulunması kesinlikle dikkat dağıtıcıdır. Bu bir akvaryum, fanus, tablo olabilir. Çünkü işletmenizde yaptığınız her şey satış odaklı olmalı. Müşterininin dikkatini başka yöne çekecek şey bir tablo olabilir. Huzur verici olarak gördüğünüz akvaryum belki de sizin satışlarınızı düşüren bir nesnedir.

 

Giyim

Büyük markalar çalışanların giyimi için özel çalışmalar yapıyor. Çünkü çalışanların giyimi markayı yansıtıyor. Eğer ki müşterilere karşı çok ilgi çekici bir kıyafet giyen çalışanlarınız varsa bu olumsuz bir durum olabilir. Bu yüzdendir ki markalar genelde çalışanların kıyafetlerini daha sade ve mekana uyumlu olarak seçiyor.

 

Düzen

Eğer ki iş yerinde düzensiz bir hava hakimse bu müşterinin ilgisini çeker ve dikkatini dağıtır. Yoğun temponun beraberinde getirdiği düzensizlik sizin satışlarınızı büyük ölçüde etkileyecektir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 19:17 CEVAPLA

    İyi bir konuya değinmişsiniz. Müşteri geldiğinde dikkat dağıtacak aksesuarlar falan olmamalı. İşyerinizde bir akvaryum olabilir ve birde gelen müşterinin akvaryum merakı varsa ozaman iş konuşmasında muhakkak dikkati dağılacaktır. Müzik olayına katılıyorum. Yabancı slow bir müziğin etkileri vardır.