• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

8 Temmuz 2019 13:02

Müşterilerinizin Yorumlarını Öğrenmenin Yolu

Müşterilerinizin Yorumlarını Öğrenmenin Yolu

Müşterilerinizden alacağınızı şikayetler, yorumlar ve öneriler işletmenizi bu doğrultuda geliştirmek için bulunmaz kaynaklardır. Bu yüzden müşterilerinizin yorumlarını öğrenmeye yönelik göstereceğiniz çabanın size sonsuz faydası olacaktır. Geribildirim, e-ticaret işletmelerinin müşterilerin neden bir şeyler yaptığını veya gelecekte ne yapabileceklerini anlamalarına yardımcı olur. Ayrıca potansiyel müşterileri alıcılara dönüştürmek söz konusu olduğunda, müşteri yorumları gerçekten yardımcı olabilir. Bu yüzden Amazon ve eBay gibi büyük markalar geribildirimlere çok büyük önem vermektedir.

 

Geribildirimlerin büyük etkileri göz önünde bulunurken, “müşterilerimin yorumlarını nasıl öğrenebilirim” sorusu da akıllarda yer edinmektedir. Bu soruya yönelik bazı önerilerimizi listeledik.

 

E-mail gönderin

Mail göndermek satış öncesi ve satış sonrası kullanıcının görüşlerini öğrenmek için güzel bir yöntemdir. Müşterilerinizden gelen geribildirim ile onların davranışlarını ölçebilir, ürünlere olan ilgisini öğrenebilirsiniz. Ancak bu konuda da spam sayılabilecek şekilde mail göndermemekte fayda var. Çünkü aşırı mail gönderimi hem faydalı değildir hem de bu tür eylemler müşterilerinizi markanızdan uzaklaştırabilir.

 

Anket yapın

Çevrimiçi ortamlarda yapacağınız anketler müşterileriniz hakkında en net bilgileri verebilir. Bunun için bazı gelişmiş yazılımları kullanabilirsiniz. Ancak anket yaparken kullanıcıyı sıkmamanız ve kısa ölçekte bir anket düzenlemenizde fayda var. Bu sayede müşterilerinizin ankete olan ilgisini artırmış olacaksınız.

Canlı sohbet kullanın

Bunun için bazı yazılım üretici firmalar bulunmaktadır. Tabi bunu kendi taleplerinize göre seçebilirsiniz. Burada önemli olan siteniz üzerinden ziyaretçilerinize anlık destek sağlamak onları mutlu edecek ve sizi çok daha ulaşılır bir marka haline getirecektir. İnsanların anlık cevap beklediği bir çağda yaşıyoruz. Özellikle e-ticaret sitenize canlı sohbet ekleyerek, sorularınızı cevaplayabilir ve müşterilerden anında geri bildirim alabilirsiniz. Bu, müşteriler için değer katar ve yanıt sürenizi ve müşteri deneyimini geliştirir.

 

Sosyal medya kullanın

Sosyal medya hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası haline gelmişken işletmenizin sosyal medyada yer almaması büyük bir eksik olacaktır. Bu yüzden sosyal medyada yer almak hem işletmenize büyük bir avantaj sağladığı gibi hem de müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin görüşlerini öğrenmeniz için güzel bir ortamdır.

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında var olan bir işletmeyseniz, bunları düzenli olarak kontrol etmeniz ve bu müşterilere ya da potansiyel müşterilere ulaşmalarına yanıt vermeniz önemlidir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.