• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

30 Haziran 2019 11:59

Müşterileriniz Gerçekten Ne İstiyor?

Müşterileriniz Gerçekten Ne İstiyor?

Bir işletme sahibi olarak, müşterileriniz hakkında her gün düşünüyorsunuz. Aslında bu işletmenizi geliştirmeniz için güzel bir davranıştır. Ancak bazen tam anlamıyla müşterilerinizin neyi istediğini anlamanız mümkün olmayabilir. Bu noktada müşterilerinizi anlamak için bir alışkanlık geliştirebilirsiniz. Örneğin haftanın bir günü belirli bir saatte sadece müşterilerinizin neyi istediğini düşünün. Mesela pazartesi günü iş saatlerinin başı.

 

Aslında bu soruyu, “müşterilerim gerçekten ne istiyor” sorusunu cevaplamanın tek bir yolu yok. Bu mümkün değil çünkü müşterileriniz hakkında edindiğiniz bilgiler zamana bağlı olarak değişmektedir. Ancak temel olarak yapmanız gereken şey müşterilerinizin davranışlarını incelemektir. Müşterilerinizin ilgisini çeken şeyler nelerdir, müşterilerinizin talep ettikleri nedir gibi soruları kolayca yanıtlayabilir seniz düzenli bir sadık müşteri kitlesine sahip olabilirsiniz.

 

Fiyatları ayarlamak ve karşılama ortamının yaratılması

Dinlemek ve gözlemlemek müşterilerin ihtiyaç duyduğu şeyleri anlamak için büyük bir anahtar. Özellikle bu yolda müşterilerin şikayetlerini, isteklerini dinlemek işletmenizin geleceği için büyük bir avantaj olabilir.

 

Bazen müşterilerinizi elde tutmak için onlara özel fiyatlandırma yapabilirsiniz. Bu zaman zaman işletmenize zarar veriyor gibi görünse de gerçekten bazı ürünlere parası yetmeyen müşterileri sadık müşterilere dönüştürebilirsiniz. Kampanyalar, indirimler bunun için bulunmaz fırsattır. Özellikle işletmenizi yeni tanıtma aşamasında iseniz müşterileriniz için düşük fiyatları içeren periyotlar oluşturabilirsiniz.

 

Gerekli karşılama ortamının yaratılması için müşterilerinizin endişelerini en aza indirgemek ve onların sizi tercih etmesi için güler yüzlü ve sevecen davranmanız çok önemli bir noktadır.

 

İstek & şikayet kutusu / anketler

Çok uzun yıllardır kullanılan bu yöntem, müşterilerin neyi isteyip neyi istemediğini anlamak için gerçekten bulunmaz bir yöntem. Bu tür bir kutuyu hem somut olarak işletmenizde bulundurabilirsiniz hem de bu tür bir yapıyı sosyal medya aracılığıyla müşterilerinize ulaştırabilirsiniz. Burada amaç müşterilerinizin işletmeniz hakkında görüşlerini öğrenmektir.

 

Müşterilerinize sık sık soru sormak ve onlardan edindiğiniz bilgileri toplamak işletmenizin geleceği için önemlidir. Özellikle belirli aralıklarla veya işletmenizde yaptığınız değişikliklerden sonra müşterilerinizin görüşlerine başvurmak iyi bir yönlendirici olacaktır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 16:16 CEVAPLA

    Müşterilerin ne istediğini bilmek ve müşteriyi dinleyip anlamak bu konunun başında gelen en önemli gerçeklerinden biri olmaktadır.Günümüzde müşteri kazanmak zor kaybetmek ise kolay olmaktadır.Bunun sebepleri ise aynı sektörleri yapan alternatiflerin çok olmasıdır.İşyerinize gelen müşterileri kazanmak istiyorsanız zinleri dahilinde telefon numaralarını almak olmalı Yeni gelen ürünlerimizden mesaj yoluyla bilgi almak istermisiniz diye onayları alınabilir.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 20:17 CEVAPLA

    Müşteri memnuniyeti çok mühim ama burada sadece satıcı baz alınmamalı diye düşünüyorum satıcı kadar alan kişinin de tavrı çok mühim.