• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

18 Ağustos 2018 14:11

Müşterileri Teşvik Etme Yolları

Müşterileri Teşvik Etme Yolları

Her ne kadar bir firma en iyi ürününü ortaya koysa da bu ürünü müşteriye ulaştıramadıktan sonra pek bir verim alınmıyor. Doğru yol müşterileri sıkmadan satın almaya teşvik etmek. Tabii bu da bazı ürünler için çetrefilli olsa da bazı ürünler daha ilgi çekici olabiliyor. Bu müşterileri teşvik etme yolları satışları da büyük oranda etkiliyor.

 

Yarışmalar

Müşteriler yarışmalardan hoşlanabilir. Öyle büyük bir yarışma yapmasanız da hem marka bilinirliğinizi artırmak adına hem de müşterilerinize ürününüzü, hizmetinizi tanıtmak adına yarışma düzenleyebilirsiniz. Fakat tek sorun bazı ürünlerin yarışma konseptine uygun olmaması.

 

Etkinlikler

Özellikle bölgesel hizmet veriyorsanız, yerel bir işletme sahibi iseniz bölgenizde etkinlikler yapabilirsiniz. Etkinlik süresince yapacağınız reklam çalışması normal reklam çalışmalarından daha etkili olacaktır. Etkinlik dolayısıyla ulaşacağınız potansiyel müşteri de normalden çok daha fazla olacaktır.

 

Geri Dönüşler

Geri dönüş olayı çok önemli. Diğerleri müşterileri çekmek için somut reklam vari bir çalışmaydı. Fakat geri dönüşler çok daha farklı bir olay. Müşterilerden aldığınız geri dönüşler sayesinde hizmet kalitenizi, ürün kalitenizi iyileştirerek yeni müşterileri teşvik edebilirsiniz.

 

Hediyeler

Her ne kadar örneği pek görülmese de güzel bir çalışma olabilir. Örneğin bu ayın 500. müşterisine hediye vermek müşterinizi motive edecektir. Müşteriniz işletmenizi tekrar ziyaret edecektir. Ayrıca bazı ürünleri alan müşterilerinize de hediyeler verebilirsiniz.

 

Üyelikler

Hazırda bulunan müşterilerinizi tekrar alıma teşvik etmek için normalden daha avantajlı üyelik fırsatları sunabilirsiniz. Bu sayede müşterileriniz üyeliklerle işletmenize bağlanacaktır. Hem de üyelik fırsatlarıyla diğer müşterilere göre daha şanslı hissedecektir kendini.

 

Kampanyalar

Şüphesiz ki bir işletmenin olmazsa olmazıdır kampanyalar. Fakat her kampanyanın başarılı bir sonuca ulaşmayacağını da bilmek gerekir. Bu yüzden uzmanlarla çalışarak müşterileriniz için güzel kampanyalar hazırlayabilirsiniz. Bu sayede işletmenize yeni müşterileri teşvik edebilirsiniz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.