• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

19 Ağustos 2018 17:37

Müşterileri Kızdıran Olaylar

Müşterileri Kızdıran Olaylar

Bir işletmenin başına gelebilecek en kötü şeylerden birisi de mevcut müşteriyi kaybetmektir. Yapılan araştırmalara göre mevcut müşteriyi kaybetmek yeni müşteriyi kazanmaktan daha pahalıdır. Ayrıca edinilen müşteriler yeni müşterilere göre daha verimlidir. Bu sayede işletmeler elinde bulunan müşterilerden çok daha iyi kazanç elde edebilir. Olması gereken eski müşterileri sürekli memnun kılmaktır.

 

 

Müşterileri Memnuniyetini Düşüren Etkiler

Güvensizlik: Şüphesiz ki bir müşteri için güvensizlikten daha rahatsız edici bir şey yoktur. Eğer müşteri üründen şüphe etmeye başladıysa içinde bir nebze güvensizlik vardır. Tabii bu güvensiz ortama birçok olay neden olabilir.

 

Çalışanlar: Müşteriler genelde kendilerine çözüm üretebilen çalışanlardan hoşlanırlar. Tabii bunu da doğru çizgide tutmak gerekir. Çalışanlar müşterilere karşı ne ilgisiz olmalı de ne de müşteriyi bunaltacak düzeyde ilgili olmalılar. Ayrıca çalışanların hal ve hareketleri, disiplin düzeyindeki davranışları, dış görünüşleri ve konuşma tarzı da müşteriyi etkileyen önemli faktörlerdir.

 

Satış sonrası: Satış öncesinde mutlu mesut olan müşteriler bazen satış sonrasında gerekli desteği göremedikleri için memnuniyetsiz kalabiliyorlar. Bu yüzden satış sonrası destek de tam anlamıyla verilmelidir. Bu sayede müşteri mağdur olsa da mevcut müşteri kimliğini takınmaya devam edebilir.

 

Ürün: Her ne kadar sahip olduğunuz ürünleri güzel pazarlayabiliyor, satış öncesi ve sonrası destek verebiliyor olsanız da ürününüz müşterinizin umduğu düzeyde olmadığı sürece müşteri kaybıyla karşılaşabilirsiniz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.