• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

28 Ağustos 2018 11:45

Müşterilere İhtiyaç Satmak

Müşterilere İhtiyaç Satmak

Ticaretin en önemli ayağı müşterilerle düzgün ilişkilerdir. Eğer müşterilere karşı duyarlıysanız bir süre sonra bu duyarlılık satışa dönebilir. Fakat şunu da unutmamak gerekir ki müşteriler yalnızca ihtiyacı olduğu şeyleri satın alır. Siz bu duyarlılığınızı olumlu bir ticari ivmeye dönüştürebilirsiniz.

 

 

İhtiyaç nedir?

İhtiyaç bir gereksinimdir. İnsanlar hayatlarını bu ihtiyaca göre dizayn ederler. Bu ihtiyaçların gereklilik düzeyi vardır. Örneğin fizyolojik ihtiyaçlar hemen karşılanması gereken gereksinimlerdir. İhtiyaçlarda öncelikli olarak sahip olma isteği uyanmaz. Sahip olma isteğinden önce yokluk hissi oluşur. Bu his insanları sahip olma duygusuna yöneltir. Acıkan bir insan önce yemek yemek istemez. Önce aç olduğunun farkına varır.

 

 

İhtiyacı değerlendirmek

Yukarıda ihtiyacın kısaca tanımını yaptık. Pazarlamada ise ihtiyaç çok gerekli bir şey. Eğer bir müşteriye ürün satmaktan önce o ürüne sahip olmamanın getireceği eksikliği anlatırsanız bu müşteriye farklı bir bakış açısı kazandırır.

 

Müşterinize bu ürünü almazsanız şu, şu ve şu fırsatlardan yararlanamazsınız. Bu sizin için büyük bir eksikliktir gibi cümleler kurmak olumlu fayda sağlayacaktır. Eğer önce ihtiyacı yaratırsanız ürünü satmak sizin için çok daha kolay olacaktır.

 

Yeni bir çağa girmekle birlikte birçok teknolojik gelişme önümüze serildi. Bu gelişmelerle birlikte ticari etkinlikler gelişti, dünyanın refah seviyesi arttı. İnsanlar artık sadece ihtiyacı olan gerekli ürünleri satın almıyor. İhtiyacı olduğuna inandığı ürünleri satın alıyor. Bu yüzden müşterinize ihtiyacı olduğunu hatırlatın.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.