• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

25 Ağustos 2018 13:39

Müşteri Ne İster?

Müşteri Ne İster?

Aslında üç kelimelik bu soruyu cevaplamak markanın vizyonunu da çizebilecek düzeydedir. Müşteriniz sizden ne istiyor? Bu soruya odaklanıp kısa, orta ve uzun vadede planlar yapmak büyük getiriler sağlayabilir.

 

 

 

Müşterinin istekleri

 

Uygun Fiyatlar

Hiç şüphe yok ki müşteri gözünde fiyatlara göre değerlendirme yapılır. Hatta bugün e-ticaret sitelerinde fiyata göre filtreleme sistemi çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Fiyat büyük bir ölçüdür.

 

Stressizlik

Müşteriler her zaman strese girmekten kaçar. Bu yüzden onu strese sokacak markalarda, ürün ve hizmetlerden uzak durmaya çalışır.

 

İndirim ve kampanyalar

Müşteriler zaman zaman tercih ettikleri markalar tarafından ödüllendirilmek ister. Bundan dolayı indirimler ve promosyonlar müşterilere daha cezbedici gelmektedir.

 

Kalite

Her ne kadar ürünler uygun fiyatlarla pazarlanabiliyor olsa da ürün kalitesinin yetersizliği markanın tekrar tercih edilmemesine neden olabilir. Ürünün kalitesi müşterilerin gözünde önemli bir ölçüdür.

 

Satış Sonrası

Her firma potansiyel müşterisini satış öncesinde dikkate alır ve dinler. Fakat bu müşteriye “özel olduğunu hissettirme” duygusu maalesef bazen satış sonrasında devam etmemektedir. Satış sonrasına önem veren markalar bir adım önde oluyor. Müşteri kendini her zaman değerli hissetmek istiyor.

 

Kaliteli satış danışmanları

Müşterilerin bir ürüne veya hizmete sahip olmadan önce aklında birçok soru olabilir. Bu sorular satış temsilcileri tarafından açıklığa kavuşur. Eğer ki müşteriler kaliteli satış danışmanlarıyla görüşme yapamıyorsa bu onları satın almadan uzaklaştıracaktır.

 

Sorunsuzluk

Müşteriler sorunlardan hoşlanmaz. Tekrar tekrar aynı konular üzerinde kalmayı sevmez. Bu yüzden sorunun sıfıra inmesi onlar için yeniden bir satın alma işlemini doğurabilir.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • merve tufan 19 Nisan 2020 21:30 CEVAPLA

    Müşteri tabi ki güler yüz ister, ilgi ister. Bunları tamamladığınız sürece çok iyi birisinizdir. Şahsen ben müşteri olsam güler yüzden önce ilgi beklerim. Herkes her an gülemez. Ve evde olan şey evde kalır bunu iş hayatına yansıtmamak gerek.