• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

9 Temmuz 2019 13:54

Mevsimsel İşletmeler İçin Rehber

Mevsimsel İşletmeler İçin Rehber

Mevsimsel, sezonsal yani yılın bir bölümünde ticari faaliyetlerini artıran işletme sahipleri için bazı önerilerimiz var. Öncelikle söylemekte fayda var ki mevsimsel işletmelerin işi diğer işletmelere göre daha zor. Çünkü yıl boyunca bir gelir dengesizliği mevcut ve bazı zamanlarda işleri yürütmek çok daha zor. Bu yüzden uymanız gereken bazı önerilerimiz var.

 

Gelir Akışı

Biliyorsunuz ki mevsimsel işletmeler yılın bir kısmı bazı zorluklarla karşılaşırken bir kısmı da güzel gelir elde edebilmektedir. Ancak iyi yönetilmemiş gelirleriniz sizi zaman zaman sıkıntıya sokabilir. Örneğin zaman zaman maddi sıkıntı içinde olduğunuzda harcamalarınızı sert bir şekilde kısmanız sizi etkileyebilir. Özellikle gelir-gider dengesini sağlamak işletmenizin devamlılığı için önemlidir.

 

Bazı mevsimsel işletmeler gelir akışını çeşitlendirmek ve bir sezona özgü kalmaktan ziyade hizmet verdiği alanı genişleterek yıl boyunca gelir kapısını açık tutmayı başarmıştır. Siz de size yıl boyu kazanç getirecek alternatif işler deneyebilirsiniz.

 

Para yönetimi

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi gelirinizin dengesini sağlamak önemlidir. Yoğun sezonlarda bütçelendiğinizde yavaş sezonları düşünmek önemlidir. Ayrıca, sezonluk dönemlerde çok fazla ödeme yapan müşteriniz olmasa bile, talep edilen bir sonraki zirveye hazırlanmak için hala yapacak çok işiniz olduğunu görebilirsiniz. Örneğin, rutin bakım, vergi planlaması ve diğer işleri geciktirebilirsiniz.

 

Ayrıca, birkaç işlerin yoğun olmadığı mevsimde hayatta kalmak için küçük bir işletme kredisine de ihtiyacınız olabilir. Bu tür krediler ekipmanınızı ve personelinizi iyi durumda tutmanıza yardımcı olabilir. Oldukça yeni bir küçük işletme iseniz ve çok fazla işletme kredisi oluşturmak için zamanınız olmadıysa, bir çevrimiçi borç vereni düşünebilirsiniz. Sadece, kredi olarak değerlendirilmek üzere meşru bir iş yaptığınızı kanıtlamanız gerekir.

 

Elbette, kredinizi geri ödemek için bir plan yapmanız gerekir. Sadece ekstra paraya erişimin, kredi yönetim planınızı oluşturmaya başlamak için daha büyük karlar elde etmenize yardımcı olabileceğini düşünün. Bu ilk kredi hattını sağduyulu kullanmanız gelecekte de finansman için daha fazla kapı açabilir.

 

Tüm bunları sağlayabilmek için profesyonel bir destek almanızda fayda var.

 

İşgücü

İşgücü bir işletme için olmazsa olmazdır. Bunun için işgücünüzü iyi yönetmeli ve ona sayfı duymalısınız. Sizi birçok sıkıntıdan kurtaracak elbette çalışanlarınızdır. İşiniz büyüdükçe, muhtemelen iyi çalışanların en iyi varlıklarınızdan biri olduğunu göreceksiniz. Öte yandan, bir sözleşmenin veya geçici bir işçinin, genel gider için çok para harcamanızı gerektirmeden size birçok hizmet sunabileceğini öğrenebilirsiniz

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 15:23 CEVAPLA

    Mevsimsel olarak çalışan işletmeler için faydalı bir konu olmuş. Gelir akışını tespit edip ona göre plan yapılırsa güzel bir sonuç ortaya çıkabilir. İş gücü de denildiği gibi olmazsa olmaz bir kavramdır. İyi yönetim ve saygı önemlidir.