• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

13 Temmuz 2019 12:22

Marka Yönetimi ve Kişisel İmaj

Marka Yönetimi ve Kişisel İmaj

İşletme sahiplerinin en çok zorlandığı durumlardan biri de kişisel imaj ile markayı senkronize etmektir. Bilinmesi gereken en önemli konulardan birisidir bu. İşletme yöneticileri markaları ile özdeşleşmeli ve markayı temsil edebilecek en iyi konumda bulunmalıdırlar. İşletmelerin de tıpkı bir birey gibi davranışları olduğunu, zaman zaman çöküşler ve yükselişler yaşayabileceği göz ardı edilmemelidir.

 

Kimsiniz, markanız nedir?

Her zaman markanıza ve kendinize dair bir hikayeniz olmalı. Bu hikaye gerekli çevrelerde anlayacağınız türden markanızın çıkışına ilham veren bir hikaye olmalı. Ayrıca bu süreçte yani markalaşma sürecinde kendinizi ve markanızı çok iyi şekilde tanımlayabilmelisiniz. Markanız nedir, markanız kim için hizmet ediyor ve markanızın var oluş sebebi nedir gibi sorulara kolayca cevap verebilir durumda olmalısınız.

İnternet varlığınız

Bilinmesi gereken diğer bir önemli konu da markanızı birden çok platformda temsil ettiğinizdir. Markanız sektörel varlığınız itibariyle birçok platformda yer almalıdır. Bu çağda bu varoluş bir zorunluluktur. Bu yüzden markanızın yüzünü iyi bir şekilde tanımlamalısınız. Bu tanım sizi internet ortamında birçok alanda temsil edecek şekildir. Ayrıca internet sayesinde ulaşılabilirliğiniz artacak ve insanlar kolayca sizi bulabilecek. Bu süreç sizin tamamen marka bilinirliğinizi artırmaya yönelik olmalı. Bu yüzden kendinizi tanımlayacak en uygun kelimeleri kullanmalısınız. Potansiyel müşterilerinize karşı tamamen şeffaf bir tavır benimsemelisiniz. Bu imajı var ederken zaman zaman maddi ve manevi efor harcamaktan kesinlikle kaçınmamalısınız.

 

Yöntemler

Her markanın kendine özgü markalaşma stratejisi vardır. Bu strateji kısa ve uzun vadede markaların bilinirliğini artırmaya yönelik planlanmıştır. Ancak ve ancak başarıya ulaşabilmek için özgün olmak zorundadırlar. Peki sizin kendiniz için uygun bir yönteminiz var mı? Yoksa henüz kendiniz için bir yol planlamadınız mı? Korkacak bir şey yok, henüz geç değil. Eğer bu alanda yeterince bilginiz varsa hemen şuan işletmeniz için bir yol belirleyebilirsiniz. Ancak bu alanda eksikseniz alanında uzman kişilerden destek alarak markanızı geleceğe taşıyın!

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 01:48 CEVAPLA

    Çabuk markalaşmak isteniyorsa akılda kalacak kısa ve öz isimden başlanacağını inanıyorum.