• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

10 Eylül 2018 14:32

Küçük İşletmelerin Yok Olmasının Nedeni

Küçük İşletmelerin Yok Olmasının Nedeni

Bugünlerde küçük işletmelerin piyasalara tutunmakta zorluk çektiklerini görüyoruz. Her ne kadar sektörel varlıklarını koruyan işletmelerden söz edebiliyor olsak da bugün birçok küçük işletme aynı dertten muzdarip.

 

Küçük işletmelerin yok olmasının en büyük nedenlerinden biri öz eleştiri yapmaktan kaçıyor olmaları. Dış etkenlerin varlığını yok sayamayız fakat işletmelerin sektöre ayak uydurmakta zorluk çekmesinin en önemli nedeni kendileridir.

 

Bazı sorunlar:

Küçük düşünmek

İşletmelerin belki de en büyük problemi budur. Düşünsel olarak küçük olmayı kabullenen küçük işletmeler piyasada yok olmaya mahkum bırakılıyor. Var olmak için büyük düşünmek gerek. Büyük düşünmek sektörde tutunmak için işletmelere özgüven veriyor. Özellikle sektörde varlığını korumak isteyen küçük işletmeler aynı pozisyonda, aynı eylemleri tekrarlayarak kalabileceklerini düşünüyorlar.

 

Yenilik Yapmamak

Çağ değişiyor. Geçen her günde yeni şeyler meydana geliyor. Özellikle bulunduğu sektörü tanımayan küçük işletmeler en çok bu konuda zorluk yaşıyor. Yenilik yapmak sizi diğer işletmelerin birkaç adım önüne atabiliyor. Bu yüzden geleceği iyi okumalı, yenilik yapmaya alışmalı.

 

Kaliteyi Yükseltmemek

Küçük düşünmekte bahsettiğimiz gibi bazı küçük işletmelerin pastadan daha büyük pay almayı düşünmek yerine mevcut konumu korumaya yönelik adımlar attığını söylemiştik. Bu işletmelerin en büyük problemi de mevcut kaliteyi korumak oluyor. Kalite iyileştirmesine yönelik adımlar atmayan işletmeler piyasada yok olup gidiyor. Aynı zamanda bu yenilik yapmak konusuyla da çok ilişkili bir durum.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Maviş Boncuk 28 Ocak 2019 23:21 CEVAPLA

    Küçük düşünen zaten hayallerindeki işe hiç bir zaman ulaşamaz, Devamlı yenilik düşünerek ve kaliteyi yükseltirek hayallerimize ulaşabiliriz bence.. yenilik olmazsa zaten eski kalırsın, artık dünya değişiyor.