• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

8 Temmuz 2019 12:34

Küçük İşletmelerin En Büyük Para Hataları

Küçük İşletmelerin En Büyük Para Hataları

Para yönetimi işletmeler için büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle küçük işletmelerin para yönetimi onların geleceğine yön verecek kadar önemli bir kavramdır. Özellikle son dönemde harcamalarını planlı yapmayan küçük işletmelerin çok yıprandığını görüyoruz. Bu tür hatalardan diğer işletmelerin yanlış yaptığı noktaları öğrenerek kurtulabiliriz.

 

İş planı oluşturun

İş planı yani çalışma stratejiniz işletmeniz için olmazsa olmazdır. Bu yüzden her zaman bir plana sahip olmalısınız. Eğer bir plana sahip olursanız ne zaman ve nerede ödeme yapacağınızı bilirsiniz. Bu plan sizi birçok gereksiz ödemeden kurtarabilir. Hatta bu sayede geçmişe dönük ödemelerinizi görebilir ve gelecekte yapacağınız ödemeleri buna göre şekillendirebilirsiniz.

 

Bilmeniz gereken bir nokta da iş planınızın yapacağınız fonlama ile alakasının olmadığıdır. İş planı sürekli sahip olmanız gereken bir yöntemdir. Ayrıca bu iş planı ile işletmenizi temelden başlayarak profesyonel şekilde inşa edebilirsiniz.

 

Borçları planlayın

Borçlar bir işletme için bir kamburdur ancak bu problemi sistematik ödemelerle aşabilirsiniz. Özellikle küçük işletmeler için çok kırıcı olan borçlar birçok küçük işletmenin yok olmasına sebep olmuştur. Bu yüzden ödemelerinizi planlamanız sizin hata yapmanızı önler. Bunun haricinde özellikle vurgulamak istediğimiz nokta da ödemeniz gereken vergi borçlarıdır. Özellikle vergi borçlarınızı ödememeniz ileride hukuksal birçok probleme sebep olabilir. Bu yüzden borçları planlamanız sizin birçok hukuki sorundan kaçmanıza da fayda sağlayacaktır.

 

Hazırlıklı olun

Yağmurlu bir güne şemsiyesiz yakalanmak istemezsiniz, değil mi? Bu yüzden işletmenizin başına gelebilecek tüm olayları önceden tahmin edebilme yeteneğine sahip olmalısınız. Bu öngörü sizi başınıza gelebilecek yıkıcı etkilerden kurtarabilir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 15:33 CEVAPLA

    İşletmetmede olan hatalardan biri ise,bir ürün buluyorsunuz ve bundan iyi para kazanılacağını düşünerek ürünü yüklü miktarda çok alıyorsunuz.Buda bazı zamanlar ters tepki vererek size büyük zararlar ettiriyor ve batmanıza sebep oluyor.Bu konularda çok iyi araştırılması gerektiğini düşünüyorum.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 18:08 CEVAPLA

    Her kafadan bir ses çıkar ve bu çok sinir bozucudur. Küçük işletmelerde kimseyle ortak olmayın derim. Adı üstünde küçük zaten azıcık aşım ağrısız başım.