• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Temmuz 2019 13:36

Küçük Bir İşletme Nasıl Büyütülür?

Küçük Bir İşletme Nasıl Büyütülür?

Birçok girişimci küçük işletmelerini nasıl büyüteceği hakkında yetersizdir ve bu konudan müzdariptir. Çoğu girişimci küçük işletmelerle başlayıp büyük çapta bir markaya sahip olmak istiyor. Zor bir süreç gibi görünse de teknolojinin bize sunduğu imkanlar sayesinde küçük işletmeleri büyütmek eski yıllara göre çok daha kolay. Birçok küçük işletme sahibi, işletme büyümesinin her aşamasının yeni ödüller ve yeni zorluklar getirdiğini fark eder. Hızla büyüyen bir girişimin kurucusuysanız ve büyümeye yönelik büyük tutkularınız varsa, adım atmanız ve şirketinizin büyümesinin tam zamanı olduğunu bilmek zor olabilir.

 

İşte işletme sahiplerinin, gelirlerinin yeterince istikrarlı olduğundan ve işlerinin gerçekten hazır olduğundan büyük bir büyüme için hazır olduklarından emin olmaları için kendilerince düşünmeleri gereken bazı konular vardır.

 

Yatırımcılar

Ticari krediler, işinizin erken aşamalarda büyümesine yardımcı olmak için harika bir yol olabilir, ancak genellikle bir şirket hızla büyümek ve büyük bir büyüme elde etmek istiyorsa yatırımcılara ihtiyaç duyar. Yatırımcılar, şirketinizde hisse senetlerinin bir payına karşılık olarak sizlere önceden para vereceklerdir. Yatırımcılardan para alırsanız, şirketinizde sahip olma yüzdesini kaybedersiniz, ancak ideal olarak, sonunda şirketinizin büyümesinden elde ettiğiniz kazancı paylaşırsınız.

 

Liderlik

Bir şirket kurmak belirli becerilere ve kişilik özelliklerine ihtiyaç duyar – ancak hızla büyüyen bir şirket işletmek ve bu şirkete büyük büyümeyle liderlik etmek genellikle farklı beceriler gerektirir. Tüm girişimciler aynı değildir. Bazı şirket kurucuları, hızlı büyüme aşamalarında şirketi yönetmede daha fazla yardıma ihtiyaç duyduklarını keşfederler. Bu nedenle, şirketinizin iyi bir beceri ve kişilik karışımı ile mükemmel bir liderlik ekibine sahip olduğundan emin olmanız önemlidir.

 

Kültür

Şirketiniz büyüdükçe, şirket kültürünün – şirketinizin neyle ilgili olduğu için en önemli karakter ve değerlerin – karışıklık içinde kaybolmamasını sağlamak çok önemlidir. Şirket kültürünüzün sahibi olarak “sizden” daha fazlası olması gerekir. Şirket, birçok çalışan arasında öğretilebilecek ve içselleştirilebilecek temel değerlere sahip bir kişiliğe sahip olmaya başlamalıdır. Tanımlanması biraz zor olabilir ancak şirket kültürünün temel unsurlarını korumak esastır.

 

Müşteriler

Şirketiniz hala yeni müşteriler bulmak ve satış yapmak için acele ediyor mu, yoksa çok sayıda tavsiye, ağızdan ağıza ve gelen satış sorgusu almaya mı başlıyorsunuz? Şirketiniz, her zamanki pazarlama kanallarınız dışında bile, çok fazla ilgi ve müşteri ilgisi gördüğünüzde yeterince büyük bir itibar geliştirmeye başladığında, şirketinizin büyümeye hazır olabileceğinin bir işareti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 02:02 CEVAPLA

    Sıfırdan başlayacak büyütmek artık zor gözüküyor ama iyi bir şeyler buldummu çok çabukta büyüme gerçekleşir.

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 13:19 CEVAPLA

    Öncelikle ortaya bir hedef koyulmalı ve o hedefe uygun bir süreç yönetilmelidir, biraz da şans olduktan sonra her küçük işletme kolaylıkla büyüyebilir. Öngörü, deneyim ve bilgi gerekiyor. Herkesin yapabileceği bir şey değil.