• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

19 Ağustos 2018 00:00

Kötü Reklamın Özellikleri

Kötü Reklamın Özellikleri

Hani klişe bir söz vardır ya. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diye. Sanırım bu söz eski çağlarda geçerliydi. Bugünlerde böyle bir özdeyişin işlevi yok. Farklı bir çağda yaşıyoruz ve bazı reklamlar müşteriyi teşvik ederken bazı reklamlar da müşteriyi üründen dolayısıyla işletmeden uzaklaştırabiliyor.

 

Reklamda olmaması gerekenler:

Reklamın öne çıkması: Her ne kadar güzel bir reklam yapmaya çalışsanız da burada amaç reklamın değil markanın öne çıkmasıdır. Burada ince bir çizgi vardır. Reklam müşterilere markayı hatırlatmalıdır. Her ne kadar akılda kalıcı, kaliteli bir reklam yapmış olsanız da bu reklam markayı hatırlatmıyorsa başarısız, kötü bir reklamdır.

Anlaşılmazlık: Bir reklamın en büyük özelliği kolay anlaşılabilir olmasıdır. Eğer bir reklamı anlamakta müşteriler zorlanıyorsa bu reklam kötü bir reklamdır. Sonuçta reklam tanıtım amaçlı bir üründür. Herhangi bir merak uyandıran gizem dolu reklam çalışmalarına gerek yoktur.

 

Saygısızlık: Bir işletme reklamını yaparken herhangi bir grubun özelliğine saldırıda bulunmamalıdır. Bu tip bir reklam hem etik olmayacaktır hem de başarısız olacaktır. Bu yüzden reklamlar titizlikle hazırlanmalı, saygı çerçevesi içinde kalmalı.

 

Sıradan oluşu: Bir reklam sıradan olmamalıdır. En azından diğer reklamlarla yan yana getirildiğinde öne çıkan bir farklılık olmalıdır. Farklılık sıradanlıktan kurtarabilir. Bu sayede hatırlanabilirdiği de artacaktır. Sıradan reklamlar daima unutulmaya mahkumdur.

 

Olumsuz mesajlar: Reklamlar her zaman müşterilere veya potansiyel kitlenize olumlu mesajlar vermelidir. Mutluluk saçan reklamlar diğer reklamlara göre daha ilgi çekici olabilir.

 

Niteliksizlik: Her ne kadar güzel bir konstept bulmuş olsanız da reklamınız gerek tasarım gerekse kurgu anlamında vasat ise niteliksiz bir çalışma olarak öne çıkabilir yalnızca. Bu yüzden yalnızca reklamın varlığı değil bunu sunuş şekli de önemlidir.

 

Yanlış yerde bulunma: Her şeyin tam olduğunu varsayarak reklamın bulunduğu mecra da önemlidir. Örneğin hiç hedef kitlenizi barındırmayan bir mecrada reklamlarınıza yer vermek size olumlu bir dönüş sağlamayacaktır. Bu da reklamın pazarlanması konusunda bir eksikliktir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.