• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

15 Mart 2020 23:11

Koronavirüs Salgınında Yaşamkent Nöbetci Eczaneler

Koronavirüs Salgınında Yaşamkent Nöbetci Eczaneler

Eğer Yaşamkent’te yaşıyorsanız medikal ihtiyaçlarınızı, ilaçlarınızı yaşamkent nöbetçi eczaneler vasıtasıyla karşılayabilirsiniz. Özellikle hastaneleri acil olmayan durumlarda meşgul etmemek adına eczanelerden reçetesiz satılan ürünlere ulaşabilirsiniz.

 

Koronavirüs diğer adıyla COVID-19 salgını, kontrol altına alınmanın artık mümkün olmadığı bir noktaya ulaştı. COVID-19 tehdidi insanlık için büyük bir problem olmaya devam ediyor. Çoğu insan böyle şartlar altında olduğu için gerçekten çok terdirgin. Ayrıca doğru bilgi edinmenin dahi zor olduğu bu dönemde insanlara rehberlik edebilecek doğru bilgi kaynaklarının bulunması da oldukça güç.

 

Koronavirüs salgını sırasında edinebileceğiniz en ufak bir bilgi dahi sizin ve çevrenizdekilerin hayatını kurtarmak için ciddi bir rol oynayabilir. Bu sebepten ötürü her ne kadar sık sık bu virüs hakkında birçok şey işitmekten sıkılmış olsanız dahi öğreneceklerinizin değerli olduğunu asla unutmayın.

 

Koronavirüs bazı uzmanlar tarafında sadece soğuk algınlığı veya grip gibi tanımlansa da aslında hiç alakası yok. COVID-19 salgını gripten yaklaşık on kat daha tehlikeli bir virüstür. İnsanlığı da bu oranda daha fazla tehti etmektedir. Bu yüzden bu salgının ilerlemesi insan sağlığı için çok büyük bir tehdit.

 

Aslına bakılacak olursa virüsler onlarca yıldır yeryüzünde yaşıyor. Biz insanlar da virüslerle asırlardır iç içe yaşıyoruz. Üstelik koronavirüs olarak tanımladığımız virüs zaten önceden de olan bir virüs türü. Hatta soğuk algınlığı ile karşılaşan her dört insandan birinin hastalığının koronavirüsler ile alakalı olduğu söyleniyor. Ancak insanlık tarih boyunca bu virüslerden korunmayı başarmıştır.

 

COVID-19, SARS-CoV2 adlı virüsün neden olduğu ciddi bir solunum hastalığıdır. Bu yeni bir virüstür, yani dünyadaki hiç kimsenin ona karşı antikorları yoktur, çünkü daha önce hiç kimseye enfekte olmamıştır. Bu nedenle, COVID-19 virüsü vücudumuzu işgal ettiğinde, antikorumuz yoktur. Virüse karşı hızlı bir şekilde savunma oluşturmak için önceki maruziyetten yararlanacak bir şablonumuz yok. Kimse antikor içermediğinden, herkes virüsü yakalama, hasta olma ve virüsün etrafınızdakileri enfekte edebilmesi için yayılma riski altındadır.

 

Koronavirüs çok hızlı bir biçimde yayılıyor. COVID-19 olarak da tanımlanan bu virüse yakalanan her birey bu virüsü iki kişiye daha bulaştırıyor. Bu sayı her gün katlanarak artıyor. Örneğin yaşadığınız ilçede 100.000 kişi bu virüse sahipse bu virüs bir hafta içinde ikiye katlayabilir. Bu oranların bilinmesi dolayısıyla virüsün büyük bir insan kitlesine bulaşacağı bir öngörü.

 

İnsanların virüsün varlığından daha çok tedirgin eden durum virüsün doğurabileceği etkiler. Bu durumda insanlar bir savaş anını andıran bir biçimde marketlere koşuyor. Evinde oturan insanlar ise tedirgin oluyor. Ancak olayları olduğundan çok daha fazla abartmamak ve gelişmelerin takip etmekte fayda var.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 18 Nisan 2020 23:50 CEVAPLA

    Haklısınız geçen hafta son anda sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Herkes sokağa döküldü. Tehlikeli bir durumdu ama inşallah bir daha aynısına rastlamayız

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 13:16 CEVAPLA

    Bu virüs çok tehlikeli. Evde dursak bile eve giren çıkan birisinden bulaşabiliyor. Herkesin dikkatli olması ve kurallara uygun hareket etmesi gerekiyor. Umarım yakın zamanda atlatırız.