Güvenli bölge olarak geriye kalan illerimizden sadece bir ilimiz kaldı. Evet mavi renkte kalan o son ilimiz Şırnak ilidir. Şırnak ili Güvenli Bölge olarak kalan tek ilimiz. Lütfen Maskemizi ve fiziki mesafemiz koruyarak kendinize ve sevdiklerinize bir şans verin..
Koronavirüs risk haritası, illerin vaka yoğunluğunu görsel olarak sunarak, hangi bölgelerde daha dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Özellikle kırmızı (çok yüksek riskli) illerde tedbirlerin artırılması gerektiği açıkça ortada. Bu tür haritalar, bireylerin bilinçli hareket etmeleri için önemli bir araç.
Risk haritası, iller arasındaki vaka farklarını net bir şekilde gösteriyor. Özellikle mavi (düşük riskli) illerde dahi tedbirlere devam edilmesi gerektiği unutulmamalı. Bu harita, hem bireysel hem de toplumsal farkındalık için faydalı bir kaynak.