• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Temmuz 2019 13:30

İyi Bir Lider Nasıl Olunur?

İyi Bir Lider Nasıl Olunur?

İyi bir lider olmak konulu bir çok şey yazıldı, çizildi. Ancak tek bir noktada buluşamadık. İnsanlar işlerinin yöneticisi olmasına rağmen, birçok kişiye iş imkanı sağlamasına rağmen lider olmak konusunda tam anlamıyla başarıya ulaşamıyor. Çünkü yönetici olmakla lider olmak arasındaki farkı tam olarak idrak etmek çok da kolay bir şey değil.

 

Motivasyon

Bir lider her zaman motive edici olmalı. Çalışanlarının çalışmalarını gözlemlemeli ve onların başarılarının ardından övgü dolu sözler söylemelidir. Bu tür şeyler her zaman çalışanlara özgüven kazandırdığı gibi lider ile ekip arkadaşları arasındaki sonsuz bağı kuvvetlendirir. Motivasyon ile birlikle çalışanlar işlerine dört elle sarılacak ve işler çok daha iyi ilerleyecektir. Bu sayede liderin gözü arkada kalmayacak.

 

İlham

Liderler her zaman ekibin çalışmalarını gözlemlemeli ve onlara akılcı önerilerde bulunmalı, onları daha iyisini yapmaya teşvik ederek ilham vermelidir. Çalışanların kazandığı ilham mutlaka işletmenin işlerine de yansıyacaktır.

 

İletişim

Ekip içindeki iletişimin ortak noktası her zaman liderde buluşur. Lider iletişim sürecini iyi yönetmeli ve sürdürmelidir. İletişim sayesinde birçok konu açıklığa kavuşabilir, birçok zorlu süreç kolayca atlatılabilir. Liderin sayesinde kurulan güvenli ve sağlıklı iletişim ortamı ekip içindeki bağlılığı artıracaktır.

 

Esneklik

Liderler her zaman çalışanlarına ve işlere karşı esnek davranmalıdır. Bu esneklik ciddiyetsizlik değildir. Örneğin bu esneklik çalışanların fikir ve önerilerine göre hazırlanmış çalışma planıdır. Esneklik demek liderin kendinden fedakarlıkta bulunarak başka insanların görüşleriyle ortak bir noktada buluşmak demektir. Esneklik çalışanların daha rahat olmasını ve herkesin uygun ortamda çalışmasına imkan sağlamaktır.

 

Vizyon

Her lider ekibin ve markanın geleceğini kolayca resmedebilmeli. Vizyon sahibi liderler çalışmanın geleceğini kolayca görebilir ve bu görüşe göre adımlarını şekillendirir. Bu tür insanlar gelecekte oluşacak ortam hakkında fikir yürütür ve çalışmaların hangi doğrultuda gitmesi gerektiğine karar verir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 02:05 CEVAPLA

    Vizyon ve motivasyon bu konuda en önemli etkenler arasındadır.

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 14:10 CEVAPLA

    İyi bir lider olmak için deneyim gereklidir. Ne yapılacağını iyi bilmek ve ekip işi. Gerisi şansa bağlı bence. Bir gelecek planı yapılıp ona uygun çalışmalar yapılabilir. Çalışma arkadaşlarıyla uyum da önemlidir.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 16:42 CEVAPLA

    İyi bir lider nasıl olunabilir? Doğru teorilerle, doğru kişilerle olur. Bir uyum içinde çalışmak ile olur. Deneyim de şarttır tabi. Hem deneyim hem kendini daha da geliştirmek.